Viral a Facebook

Els dibuixos d'una dona per explicar al seu marit per què està de mal humor després d'una nit en blanc amb el bebè

La publicació és viral perquè moltes dones s'hi han sentit identificades

"Si t'has passat la nit dormint assumeixes que els altres també han dormit"

family-2610205 1920

family-2610205 1920

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Mattea Goff ha posat imatge —dibuixos en aquest cas— al que senten moltes mares després d’una nit en blanc. Ella no havia pogut dormir per una mala nit del seu nadó, mentre que el seu marit havia dormit plàcidament. 

"He tingut un cap de setmana molt dur i és complicat trobar les paraules per explicar-li a Kris (el seu marit) per què no tinc el meu millor humor al matí. Així que m’he assegut amb un cafè i he dibuixat el que havia passat".

En cinc dibuixos, Mattea reflecteix la realitat d’un matrimoni en el qual ella carrega amb tota la cura del nadó, no només l’alimentació, mentre ell dorm. La publicació s’ha fet viral a Facebook i en els comentaris s’ha vist com milers de dones s’hi han sentit identificades. 

Primer, reflecteix l’escena inicial de la nit. Un matrimoni que prova de descansar mentre el nadó està també dormint al seu bressol. En el dibuix, destaca "com d’inútils són els mugrons” del seu marit.

Però el nadó es desperta i plora desconsoladament. Té gana. Ella és la que s’ha d’aixecar per donar el pit al nen.

Mentre ell dorm plàcidament, ella rep tota mena de patadetes de la petita Aurora, de cinc mesos, durant la lactància. 

Però la nit no acaba quan s’alimenta la petita. De fet, tot just acaba de començar. Primer, observa com li ha de tallar-li les ungles, que no para de clavar-se-les al pit. Després, ha de netejar el vòmit. El marit continua dormint amb els seus "mugrons inútils".

Tant el pare com l’Aurora dormen plàcidament mentre la mare, ja desesperada, rep puntades de peu de la nena. Per acabar la nit, el marit es tapa deixant la dona sense manta. "¡Quin fred!"

En declaracions a la premsa nord-americana, explica que donar-li el pit és la seva elecció i en aquest sentit el seu marit té poc a fer-hi. Però sí que destaca que hi ha altres tasques que podria fer perfectament.

Notícies relacionades

"En les primeres hores del dia canvies d’humor, ets a dalt i a baix. El bebè sempre acaba al llit i tu fas el que pots i dorms el temps que pots. La història és que si no ho has viscut pot ser difícil d’entendre, i si t’has passat la nit dormint assumeixes que els altres també han dormit".

Milers de persones s’han sentit identificades amb aquesta parella de Texas (Estats Units), i han deixat comentaris similars a la publicació. "És d’aquestes veritats en les quals tothom es pot veure reflectit", explica ella. "Tots els nounats dormen de la mateixa manera, necessiten ser alimentats, canviats, vomiten... I en la majoria de les ocasions tot això recau en la mare. No significa que no puguem estar cansades i malhumorades".