Reivindicació feminista

La crida de Sara Sálamo per acabar amb una expressió masclista

L'actriu demana acabar amb el terme 'conyàs' per considerar-lo pejoratiu

salamo

salamo

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Després del debat sobre el terme ‘mariconada’, arriba el torn d’un altre mot sexista, ‘conyàs’. Tot i que aquesta paraula està sent denunciada per les feministes durant els últims anys, és ara quan el seu debat s’ha traslladat a les xarxes gràcies a Sara Sálamo.

L’actriu feia una crida en el seu Instagram per acabar amb aquest ús per tractar-se d’una paraula pejorativa. "Sisplau, s’ha de deixar d’utilitzar. No pot ser més despectiva quan fem servir expressions com 'és la polla' per a una cosa bona i 'és un conyàs' per a alguna cosa horrible". 

La intèrpret de ‘Todos lo saben’ va utilitzar, a més, un ‘hashtag’ per unificar el debat, #NoAlCoñazo, i algunes usuàries s’hi han manifestat a favor. O, almenys, han reconegut que els ha fet pensar. 

Notícies relacionades

Tot i que també ha rebut alguna crítica, i precisament han utilitzat aquest terme per atacar.

El correcte ús del llenguatge és una reivindicació històrica en el feminisme, ja que la referència als genitals masculins sempre és per dir que alguna cosa és bona o divertida a través d’expressions com ‘és la polla’, mentre que els de les dones tenen una connotació negativa relativa a una cosa que és dolenta o avorrida, no només amb ‘això és una conyàs’, sinó també amb expressions com ara ‘què cony fas’.