GASTRONOMIA NÒRDICA

L'últim d'Ikea: arrenca la pàgina de la recepta i posa-la al forn

El gegant suec llança un full d'instruccions comestible amb dibuixos dels ingredients perquè es col·loquin a sobre i es cuinin

Així funcionen les pàgines comestibles d’Ikea ’Cook this page’ (’Cuina aquesta pàgina’) / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ikea, el gegant suec de mobles i decoració més internacional, ha decidit fer un pas més en la seva estratègia del 'fes-ho-tu-mateix' (en teoria, d'una manera clara i simple, com publiciten que és el muntatge de tots els seus mobles), i ha entrat de ple a la cuina. Però a les entranyes de la cuina: la multinacional 'low cost' ha llançat la recepta "senzilla i fàcil".

Aquesta nova pàgina d'instruccions és, en realitat, un full de paper apte per al consum en què es dibuixen amb tinta comestible les formes dels ingredients i les figures geomètriques que mostren el volum precís de cada component de la recepta: les rodanxes de salmó (suec, per descomptat), les gambes, els raviolis... i, fins i tot, les fulles d'orenga i les miques de sal, pebre i altres espècies.

¿I com es menja això? Les instruccions indiquen que s'ha de col·locar cada ingredient al dibuix de la silueta del producte o espècia corresponent, enrotllar el paper amb tots els ingredients i posar el paquetet al forn, a una temperatura i un temps determinats (que, naturalment, també estan indicats a la pàgina d'Ikea). S'ha de ser molt precís amb les quantitats que s'indiquen i no sortir del dibuix perquè la recepta surti perfecta. 

Ikea ofereix quatre d'aquests fulls 'Cook this page' ('Cuina aquesta pàgina'): una per preparar salmó a les fines herbes, una altra per fer un còctel de gambes, una per fer raviolis amb mandonguilles i una quarta per elaborar unes postres: un pastís de maduixes i plàtan.

L''invent', apte per a qualsevol nivell culinari (és una d'aquelles receptes que "fins i tot un nen pot fer"), va ser presentat per l'agència publicitària Leo Burnett a Toronto (Canadà) el febrer passat. En total, es van distribuir 12.500 receptes de paper comestible en 18 botigues del país nord-americà, que van desaparèixer poques hores després. I en totes les receptes s'incloïen ingredients que es poden comprar a les botigues d'Ikea, com la pasta, el salmó o les famoses mandonguilles de la seva recepta de raviolis.

ÈXIT AL CANADÀ

Notícies relacionades

Malgrat la bona acollida que el producte va tenir al Canadà, el gegant suec de mobles i decoració no té previst exportar aquestes pàgines de receptes fàcils a altres països. Almenys, de moment.

Va ser una "acció dissenyada per a un esdeveniment puntual portat a terme en botigues [del Canadà] el febrer passat", comenten fonts d'Ikea a Espanya, "i, encara que ha tingut molt èxit, ara mateix no hi ha previsió d'exportar l'experiència a un altre país, ni, per tant, a Espanya", assegura la mateixa font.