JOC VISUAL

Menys 'face' i més 'books'

Els selfies i muntatges amb llibres inunden les xarxes socials sota l'etiqueta #BookFace

 

  / FACEBOOK

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El joc més cultureta de les xarxes socials té nom i hashtag: #BookFace. Com bé suggereix aquest terme anglosaxó, es tracta de compartir una fotografia encaixant la cara (i alguna part del cos si és necessari) en la portada d’un llibre. Una de les variants amb més èxit a internet és #Book­FaceFriday, una manera molt original de recomanar llibres per al cap de setmana.

    

N’hi ha prou de teclejar aquestes etiquetes a Facebook, Twitter, Instagram o Pinterest per trobar diversos centenars de muntatges de tot el món, amb més i menys fortuna. I és que hi ha de tot. En algunes, cares i portades es fonen a la perfecció. En altres, encara que l’important és i serà participar, el resultat de la composició és bastant millorable. 

    

Per fer un d’aquests muntatges només es necessita un llibre, una càmera de fotos i connexió a internet per pujar el resultat a les xarxes. Encara que per fer un #BookFace impecable s’ha de tenir en compte moltes altres variables. Que són aquestes: colors, il·luminació i, sobretot, proporcions... Ningú ha dit que sigui fàcil.

    

UNA IDEA DE NOVA YORK

El joc va començar fa un parell d’anys a la biblioteca pública de Nova York. Morgan Holzer, llavors responsable de l’equipament, buscava fórmules diferents i atractives per fomentar la lectura, per donar-li un toc fresc. Llavors va pensar que les xarxes socials podrien ajudar. Holzer, de 35 anys, es va inspirar en un altre joc, el #Sleeveface, que és el mateix però amb portades de discos mítiques.

   MUNTATGES A LES BIBLIOTEQUES

Notícies relacionades

Nombroses biblioteques i llibreries de tot el món es van sumar llavors al repte de la biblioteca de la Gran Poma i van començar a ploure els muntatges. Sense anar més lluny, les biblioteques públiques de la ciutat de Barcelona solen penjar els divendres alguns muntatges, tant del personal com dels usuaris. 

A continuació, una selecció amb alguns muntatges trobats a Instagram: