Mourinho va utilitzar la mateixa societat irlandesa que Ronaldo

El diari 'El Confidencial' publica que la mercantil de Dublín també gestionava els drets d'imatge del tècnic

 

  / AFP / GEOFF CADDICK

1
Es llegeix en minuts

Cristiano Ronaldo no és l'únic relacionat amb Multisports & Image Management (MIM) Limited, la societat irlandesa que ha gestionat en els últims anys els drets d'imatge del jugador del Reial Madrid. El seu exentrenador José Mourinho, actualment tècnic al Manchester United, també apareix vinculat a la mercantil radicada a Irlanda -el país de l'euro amb la fiscalitat més baixa- segons documents públics citats per El Confidencial

El citat diari es refereix a un document publicat a la pàgina web de l'empresa britànica d'inversió Stallion Resources Plc, que esmenta un acord de drets d'imatge del novembre del 2011 entre el Reial Madrid Gestión de Derechos, SL, Multisports & Image Management (MIM) Limited i Polaris Sports Limited amb Special Factory.

El contracte atorga a aquesta última societat, radicada a Portugal, els drets exclusius “per usar la imatge de José Mourinho per al desenvolupament i la comercialització d'una sèrie d'animació basada en José Mourinho i per al marxandatge corresponent”. Com a contrapartida, Special Factory es compromet a pagar al Reial Madrid, MIM Limited i Polaris Sports un percentatge dels seus ingressos anuals bruts “per l'explotació comercial de la imatge” de l'entrenador portuguès.

L'AUTOBIOGRAFIA

La segona relació de l'actual entrenador del Manchester United amb MIM Limited apareix a la primera pàgina de la seva autobiografia, 'Mourinho', publicada el 2015. S'hi especifica que la societat irlandesa és la propietària dels drets d'autor de les fotografies del llibre. Per complir amb la regulació en matèria de ‘copyright’, MIM Limited apareix citada quan es republiquen imatges del llibre.

Notícies relacionades

Fa sis anys el nom de José Mourinho ja va aparèixer relacionat amb la mercantil d'Irlanda. ‘La Gazzetta dello Sport’ es feia ressò d'una informació publicada al ‘Correio de Manha’ portuguès que afirmava que Mourinho i l'exfutbolista Luís Figo van utilitzar MIM Limited per firmar un contracte de promoció d'una regió portuguesa.

Després del seu pas per Espanya, Mourinho ja va afrontar una multa de dos milions d'Hisenda per irregularitats fiscals en els exercicis 2010, 2011, 2012 i 2013, en què va entrenar el Reial Madrid.