On Catalunya

PLA PER A L'ESTIU

Lloret dividirà les seves platges en tres sectors: avis, famílies i adults

zentauroepp27620161 teletodo catalonia a la russa lloret200506133318

zentauroepp27620161 teletodo catalonia a la russa lloret200506133318

3
Es llegeix en minuts
Efe

Lloret de Mar (Selva), una de les destinacions turístiques principals d’Espanya i segona de Catalunya, dividirà aquest estiu les seves dues platges principals en tres sectors de grups de gent gran, famílies i adults sense nens, tots amb limitació d’aforament, segons ha explicat el seu alcalde, Jaume Dulsat.

Dulsat ha presentat, amb el president del Gremi d’Hosteleria, Enric Dotras, un pla integral per afrontar la temporada estival,que tindrà com a primera fase de la planificació una sèrie de formacions a treballadors centrada en les mesures sanitàries i d’higiene que impartirà l’empresa Altimir i en què participaran uns 4.000 empleats.

No obstant, l’alcalde ha reconegut que la platja és l’«element nuclear» del municipi i, en conseqüència, s’ha programat aquesta divisió en tres sectors, en què treballarà un equip de seguretat de 35 professionals.

Controls d’accés

La mesura s’aplicarà a les platges de Lloret i Fenals, les més freqüentades, i hi haurà controls per accedir a cada un d’aquests espais, mentre que la resta de línia de costa tindrà limitat també l’aforament, però sense que s’estableixi aquesta separació per grups.

Al sector de gent gran, els usuaris seran parelles o persones individuals, que disposaran d’una doble passarel·la per facilitar la mobilitat i un servei de bany assistit que requerirà reserva prèvia.

El de famílies prestarà especial atenció al distanciament físic tant a la sorra com a l’aigua i als dos espais hi haurà equips de vigilància, mentre que l’àrea de joc infantil comptarà amb un protocol reforçat de neteja.

Dutxa i serveis públics

El sector d’adults impedeix l’accés de nens i permetrà la presència de grups d’amics i, en tots els casos, les dutxes i serveis públics només obriran si es pot garantir l’absència de risc de contagi.

El servei de vigilància es reforçarà al passeig marítim i a la sorra per agents cívics, personal de protecció i socorristes, sense que es conegui de moment la data d’inici de la temporada de platja.

El pla no contempla una regulació del temps d’estada en cada sector i, segons l’alcalde, hi haurà presència de xiringuitos, mentre que els patins i caiacs únicament podran llogar-los famílies i unitats de convivència i se’n realitzarà una desinfecció després de cada ús.

Tríptic informatiu

Lloret de Mar editarà un tríptic informatiu per a turistes i residents amb instruccions de seguretat a platges, establiments i via pública, on es realitzaran desinfeccions, freqüentment.

El lleure nocturn preveu, segons Dulsat, una «dificultat important», però ha posat en marxa iniciatives com la que ha portat la discoteca Tropics ser la primera d’Espanya a obtenir el certificat Sanitized Venue de l’associació internacional que regula el sector.

Aquest segell avala la preparació de l’establiment contra el coronavirus al nebulitzar el local amb una solució química, prendre la temperatura als clients a l’entrada o que els seus treballadors comptin amb equips de protecció individual.

Les disposició d’espai en terrasses es considera clau per a l’obertura de bars i restaurants, per això s’ampliarà per acostar-se a l’aforament anterior a la pandèmia.

Jaume Dulsat ha remarcat també que estan a l’expectativa de conèixer dates d’obertures de fronteres, sobretot la rodada amb França, que qualifica de «clau», i ha recordat que un 70% dels visitants de Lloret de Mar procedeixen de l’estranger.

Taulells als hotels

Enric Dotras, com a representant del sector privat, ha detallat que s’instal·laran mampares de protecció als taulells d’atenció al públic dels hotels i en altres punts d’alta concentració de clients.

S’augmentarà la separació en aquests establiments entre les taules de menjadors, terrasses i també entre gandules a la zona de piscina, on s’eliminaran elements de risc com matalassos inflables.

Notícies relacionades

Apartaments i vivendes de lloguer vacacional reforçaran la desinfecció i prevén l’entrega de paquets de benvinguda amb material bàsic d’higiene com mascaretes, gels hidroalcohòlics o guants.

Finalment, els càmpings estudien una redistribució de parcel·les per garantir el distanciament i implantaran sistemes d’entrega a cada allotjament d’encàrrecs realitzats a les zones de restauració. 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions