Yolanda Díaz acusa Feijóo de ser paladí de la «privatització de la salut pública»

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

No ha sigut fins a la recta final de la campanya que la líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha posat els peus a Catalunya per arengar, junt amb els Comuns, la mobilització de l’esquerra en els dos dies que queden perquè els indecisos acabin de definir el seu vot. Després de sentir-se guanyadora del debat a tres a TVE, considera estar en condicions de consolidar la tercera posició per davant de Vox. Ha començat la jornada a Girona, província on està en disputa un diputat clau entre esquerra i dreta, i l’acabarà en l’acte central a l’Hospitalet de Llobregat, un míting concebut per ser l’últim gran reconeixement per a En Comú Podem a Catalunya.

L’acte del migdia ha estat centrat a reivindicar una nova llei de sanitat per reduir les llistes d’espera i per garantir que la salut bucodental i la salut mental estiguin cobertes per la sanitat pública i no depenguin del nivell de renda dels ciutadans. Un discurs durant el qual Díaz ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de ser el «gran deixeble de Romay Beccaría de la privatització de la salut pública» a Galícia. Que guanyi, ha advertit, és sinònim d’exportar aquest model a escala estatal i que tornin les polítiques d’austeritat i retallades després que els professionals sanitaris hagin «salvat el país» durant la pandèmia.

Junt amb la candidata a Catalunya, Aina Vidal, Díaz ha reivindicat Sumar com la vàlvula de seguretat perquè hi hagi un govern d’esquerres. «Som la força que permet que tinguem un govern de coalició progressista», ha proclamat davant un auditori amb 300 persones, segons els càlculs del partit. No obstant, a Girona, principal viver del vot independentista, no ha fet cap referència al conflicte polític ni a propostes per resoldre’l. Tampoc, al preu a la investidura a Pedro Sánchez que ha detallat ERC.

L’escó en disputa a Girona

La líder de Sumar ha posat el focus en el fet que el vot en aquest territori és clau perquè els Comuns retinguin el seu representant i aquest no caigui en mans del PP o de Vox. «Ens juguem o que Júlia sigui diputada o que ho siguin senyors que volen acabar amb les nostres vides», ha exclamat assenyalant Júlia Boada, la cap de llista gironina. «Ens estem jugant l’escó amb el PP i Vox», ha afegit Vidal, que ha defensat que aquestes són les eleccions «mes importants en dècades».

Notícies relacionades

La candidata d’En Comú Podem ha reivindicat el debat de dimecres com un punt d’inflexió que situa Díaz en una tessitura de «remuntada». De fet, el portaveu de la coalició, Ernest Urtasun, que ha exercit de teloner, ha deixat caure que a la dreta se li està «fent llarga» la campanya.

«El que li fa por a Feijóo és Yolanda Díaz. Yolanda ens va reactivar i ens va fer aixecar del sofà», ha afirmat. I, una vegada més, l’encara vicepresidenta ha advocat per una llei que impedeixi als candidats negar-se a anar a un debat a la televisió pública. «Una democràcia sòlida i decent no es pot permetre que el senyor Feijóo no s’atreveixi a debatre amb nosaltres, no pot tornar a passar que no doni la cara i continuï mentint sense rubor cada dia», ha sentenciat.