ELECCIONS 23J

Feijóo respon a Sánchez sobre el debat: «No sé si ell s’avergonyeix d’estar amb Otegi i Junqueras»

El líder del PP considera que la situació actual d’RTVE és «alegal» després de fer dimitir el president que va ser consensuat entre els grans partits

2
Es llegeix en minuts

Alberto Núñez Feijóo va veure «gairebé tot» el debat a tres d’RTVE al qual no va voler assistir. Només es va deixar una part de l’últim bloc, segons va explicar ell mateix en una entrevista en RNE aquest dijous al matí. En plena ressaca de la trobada televisiva i atenent la trucada de la ràdio pública des de València, on farà un míting més tard, ha assegurat que continua medicat a causa del lumbago. El líder del PP ha assegurat que va valorar l’assistència al debat amb el seu equip fa temps i que ho va declinar per l’absència de la resta de forces parlamentàries que recolzen Pedro Sánchez.

«No em va semblar raonable el plantejament», ha tornat a defensar, «sense que hi siguessin la resta de socis de la coalició parlamentària». Segons Feijóo, el debat «no va oferir cap novetat als espanyols». I davant la crítica que li va fer Sánchez sobre que s’avergonyia de ser al costat de Santiago Abascal al faristol, Feijóo ha respost: «No sé si Sánchez s’avergonyeix d’estar amb Otegi, Junqueras o el partit de Puigdemont». 

Feijóo ha criticat també la situació de la radiotelevisió pública que va organitzar el debat. «M’agradaria que tingués una direcció més consensuada i no tan tortuosa. Ja sap que es va consensuar un president [amb referència a José Manuel Pérez Tornero] a qui es va fer dimitir. I ara ens trobem en una situació alegal», ha assegurat.

Com ha fet durant tota la campanya, ha tornat a reiterar la seva oferta a Sánchez que si el socialista guanya «ell permetrà la seva investidura», i demana que el president del Govern es comprometi al mateix. Ha negat diverses vegades que Espanya estigui condemnada a un bibloquisme després de passar l’etapa del bipartidisme, i ha assegurat que el seu objectiu és «trencar aquesta dinàmica de blocs i bloquejos», alhora que ha evitat completament parlar del suport que necessitarà de Vox. «El meu objectiu no és posar-me d’acord amb Vox», ha arribat a afirmar, i ha acusat el PSOE de ser el primer interessat que l’extrema dreta arribi al Govern central.

Catalunya: menys tensió, més inversió

Després de les paraules d’Abascal fa uns dies, que va donar per fet que les tensions tornaran als carrers de Catalunya si el PP i Vox governen Espanya després del 23 de juliol, qualificant d’«acudit» l’article 155 que es va aplicar en aquesta comunitat i retraient a Mariano Rajoy «haver titubejat» el 2017, Feijóo ha negat que el que es necessitin siguin tensions.

Notícies relacionades

«Cal treballar per rebaixar-les. ¿Com hem d’incrementar les tensions? Ja n’hem tingut massa. El que cal fer és parlar amb les persones que no pensen com nosaltres, que no els agrada la Constitució, amb els independentistes», ha afirmat. «I cal dir-los que complirem les lleis i que si tinc una majoria suficient he de complir el meu programa, que passa per reposar el delicte de sedició, reforçar la malversació i tipificar el referèndum il·legal», ha conclòs.

S’ha allunyat de la postura de Vox i ha recalcat la seva des de fa mesos, per la qual està apostant a Catalunya i que li podria procurar un resultat històric el 23J en una comunitat on el PP està ferit de mort: «Millorarem les inversions i infraestructures a Catalunya. Treballarem per tornar les empreses que se’n van anar pel procés i ens centrarem a resoldre els problemes que afecten els catalans», ha insistit.