Tres mesos sense pagar hipoteca

Calviño anuncia que les famílies podran demanar noves moratòries fins al març

  • Fins ara unes 600.000 persones s’han beneficiat d’aquesta mesura impulsada per l’Executiu

GRAF6743. MADRID, 07/10/2020.- Los vicepresidentes del Gobierno, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Teresa Ribera y Nadia Calviño (en la imagen) han avanzado, cada uno en su responsabilidad temática, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la economía española, presentado esta mañana por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. EFE/Pool Moncloa/José María Cuadrado

GRAF6743. MADRID, 07/10/2020.- Los vicepresidentes del Gobierno, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Teresa Ribera y Nadia Calviño (en la imagen) han avanzado, cada uno en su responsabilidad temática, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la economía española, presentado esta mañana por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. EFE/Pool Moncloa/José María Cuadrado / Jose Maria Cuadrado Jimenez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha anunciat aquest dilluns que les famílies més afectades per la pandèmia podran sol·licitar fins a finals de març una moratòria de tres mesos que els deslliuri del pagament de la seva hipoteca o d’un crèdit de consum. Fins ara, unes 600.000 persones s’han beneficiat d’aquesta mesura impulsada per l’Executiu, que evita pagar el gruix del préstec durant almenys tres mesos i a la qual es podien acollir fins a finals de setembre els qur perdien el lloc de treball durant la pandèmia o veien caure de manera significativa els seus ingressos.

Ara, segons ha anunciat la ministra abans de la seva participació en la reunió de l’Eurogrup, s’obrirà una nova finestra perquè les famílies sol·licitin aquesta mesura que permetrà que els més afectats per la crisi vegin alleujada la seva càrrega financera. «Aprovarem ben aviat l’extensió de les moratòries dels crèdits hipotecaris i no hipotecaris fins al 31 de març en línia amb el marc europeu recentment aprovat», va dir Calviño en declaracions a la premsa per videoconferència.

El Govern està treballant, a més, en l’extensió del mecanisme dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, va afegir. 

Moratòries legislatives i sectorials

Notícies relacionades

Segons les últimes dades publicades pel Banc d’Espanya, a finals de novembre els bancs espanyols havien concedit poc més d’1,38 milions de moratòries, tant de crèdits hipotecaris com de consum.

I és que a les gairebé 600.000 famílies que complien els requisits fixats pel Govern i que, per tant, van poder accedir a «moratòries legislatives», s’afegeixen a les famílies que van optar a les concedides a iniciativa de la banca, les «moratòries sectorials».