EL CERTAMEN COINCIDEIX AMB LA MERCÈ

Cita ineludible amb la bona taula

Barcelona Degusta, que tindrà lloc del 24 al 27 de setembre al recinte de Montjuïc, acosta la gastronomia més innovadora als incondicionals de l'alimentació de qualitat

2
Es llegeix en minuts
A. L. H. / Barcelona

Coincidint amb la festa major de Barcelona, el saló Barcelona Degusta potenciarà la imatge de la ciutat com a capital gastronòmica d'abast internacional. Mercatsvinotequestallersclassesdemostracionsdegustacionsformatgerieshorts urbans i al voltant d'un centenar d'activitats faran les delícies dels més variats perfils de consumidor amb un comú denominador comú: la passió per la gastronomia.

Dirigit a un públic divers i plural, aquest gran festival gastronòmic popular, que tindrà lloc del 24 al 27 de setembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, renova els seus continguts i incorpora noves seccions i activitats per oferir un recorregut transversal pel món de l'alimentació.

Barcelona Degusta manté la seva vocació didàctica, lúdica i comercial. “La seva missió és transmetre la cultura alimentària i gastronòmica en tota la seva complexitat però de manera popular i divulgativa”, sosté Susana Gibert, directora del saló. “Busquem fomentar el consum de productes de qualitat, ja siguin d'elaboració industrial, artesanal o tradicional, i posar en relleu l'important paper que desenvolupa el comerç detallista a les nostres ciutats com a punts de venda especialitzats”, subratlla.

Per Alimentaria Exhibitions, empresa de Fira de Barcelona, organitzadora del certamen, “la fira és patrimoni de Barcelona i se celebra per i per a la ciutat. Des de Barcelona al món, des del receptari local més popular fins a la producció més saludable i variada de l'àmbit internacional”, destaca Gibert.

Nous continguts

La cinquena edició de Barcelona Degusta compta amb noves àrees temàtiques i nous continguts d'acord amb les noves tendències del consum. Market serà la gran zona d'exposició on els productors donaran a conèixer als consumidors les seves principals elaboracions i especialitats alimentàries.

La fira també reserva un apartat als vins i formatges, i els aficionats al dolç podran degustar tota mena de xocolates, pastissos i postres a l'espai BCN&Cake. Pel saló hi passaran pastissers, mestres xocolaters, forners creatius i dissenyadors rebosters de la talla de Christian Escribà (Pastisseria Escribà), Jordi Butrón (Espai Sucre) i Elisa Calcagno (Pies and Tarts).

Els molt cervesers disfrutaran del Degusta Beer Festival, que instal·larà una gran barra per tastar cerveses artesanals de tot el món. La zona Street Food, per la seva part, reunirà les últimes tendències en alimentació ambulant de qualitat amb la instal·lació de furgonetes, caravanes i altres ‘food trucks’ d'estètica 'vintage'.

El saló reuneix petits productors, artesans i grans marques del sector

       [if gte mso 9]>  Normal.dotm 0 0 2015-09-18T11:42:00Z 1 11 66 Z 1 1 81 12.0       0 false   21  18 pt 18 pt 0 0  false false false             

Notícies relacionades

Un altre espai molt valorat pels visitants del certamen és Paisatges, al qual aniran productors, organismes, col·lectius i institucions vinculats a una zona geogràfica concreta per mostrar la riquesa de la seva producció alimentària autòctona i fomentar el turisme enogastronòmic.

A més, Barcelona Degusta oferirà als visitants el Degusta Experience, que inclou gairebé un centenar d'activitats per a totes les edats i especialment per al públic infantil. El programa inclou la celebració de tallers, degustacions, classes i ‘showcookings’ amb cuiners de prestigi com Joan RocaCarme Ruscalleda i Fermí Puig, entre altres. A la plaça de l'Univers se celebraran activitats a l'aire lliure com projeccions cinematogràfiques i desfilades de moda, entre altres.

Temes:

Alimentació