SISTEMA DE PAGAMENT VIRTUAL

Bitchain instal·la els primers caixers de bitcoins a Barcelona

Gran Via 2 i El Triangle donen l'opció de comprar i vendre la moneda

Caixer de bitcoins, instal·lat al Triangle de Barcelona.

Caixer de bitcoins, instal·lat al Triangle de Barcelona. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'empresa catalana Bitchain ha instal·lat dos caixers de la moneda virtual bitcoin al Centre Comercial Gran Via 2 de l'Hospitalet de Llobregat i al centre comercial El Triangle de Barcelona. Segons va informar Bitchain mitjançant un comunicat, els caixers brinden la possibilitat d'adquirir bitcoins al preu que ofereix el mercat en euros o vendre unitats d'aquesta moneda. D'aquesta manera, els usuaris podran operar amb aquesta moneda virtual i comprar productes o serveis que ja es venen a internet utilitzant bitcoins o fins i tot en alguns establiments en què s'accepten pagaments mitjançant aquest sistema.

El responsable tècnic de Bitchain, Joaquim Fenoll, va explicar a Europa Press que «una de les funcionalitats més atractives és que la gent que ve a Barcelona d'altres països i porta les seves bitcoins al mòbil, les pot canviar per la moneda local i estalviar-se el 90% de les comissions tradicionals», que cobren les entitats financeres per portar a terme el canvi. Segons Fenoll, aquest tipus de caixer permet fer transaccions a tot el món amb un cost «molt baix».

L'empresa Bitchain ha informat que té previst instal·lar, al llarg d'aquest any, un total de 40 caixers de bitcoins a tot Espanya i a altres països d'Europa. En aquests moments ja té una petita xarxa de nou dispensadors distribuïts a Madrid, Alacant, València, Bilbao i Màlaga, a més a més dels que s'acaben d'instal·lar a Barcelona

Notícies relacionades

Bitchain, que és una start up ubicada a l'edifici Esadecreapolis de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), és la companyia responsable a Espanya de distribuir els caixers de bitcoins i està especialitzada en serveis d'assessoria, solucions i desenvolupament en l'entorn d'aquesta moneda virtual. Els seus socis fundadors són Jordi i Miguel Alcaraz, a més a més de Fenoll.

L'objectiu fundacional de la companyia és aportar solucions tecnològiques de pagament basades en sistemes peer to peer (punt a punt) per possibilitar pagaments i transaccions monetàries flexibles, eliminant intermediaris en el procés. Així mateix, es proposa «generar noves estructures globals per permetre a cada individu aconseguir la seva llibertat financera en la gestió i transacció d'actius en l'àmbit mundial sense cap restricció», explica la firma a la seva pàgina web.