De tast amb...

VIDEOTAST | Aquest és el gust d’un dels vins de la Borgonya més interessants: Domaine Dandelion 2019

Nuria Lucia, del restaurant Villa Más (Sant Pol de Mar), tria aquest pinot noir francès per a la sèrie de tastos dirigida per Jordi Cotrina

VIDEOTAST: els tres vins negres que més sedueixen sommeliers i restauradors

VIDEOTAST: els set vins naturals que encanten als entesos

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi escollir en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que és complicadíssim encertar tret que sempre triïs el de sempre. I, si fas això, et perdràs moltes joies. Però, si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Et llances a l’aventura i t’arrisques a fallar, o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confia en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i el grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotastos dirigits per Jordi Cotrina.

«Mínima intervenció»

En aquesta ocasió, Nuria Lucia, del restaurant Villa Más (Sant Pol de Mar), especialitzat en vins de la Borgonya, proposa una referència d’aquella zona: Domaine Dandelion 2019, elaborat amb pinot noir.

I que encaixa amb la seva filosofia: «És una proposta natural i vinculada a l’entorn». I això es nota fins i tot en l’ampolla: el suro, les etiquetes d’un paper que surt d’un molí pròxim i estan escrites a mà, la cera que recobreix el suro i que prové d’un apicultor veí del celler... En l’elaboració, el mateix: «mínima intervenció, sense pesticides ni químics

El resultat és un vi «molt representatiu de la zona, molt fresc i elegant, que en boca té gust de fruita vermella i sotabosc», i que exhibeix «complexitat, sedositat, frescor, puresa».

Notícies relacionades

Lucia recomana beure’l «a qualsevol hora en qualsevol moment, en un aperitiu, en un àpat... No necessitem res més».

¿T’animes a tastar-lo?