A peu de platja

Punta Roca: el xiringuito ‘baliterrani’

Aquest espai d’aire balinès en ple Mediterrani (és a la cala de Port Ginesta, al final del passeig marítim de Castelldefels) combina a la seva carta el menjar local i el viatjat, el mundà i el gastronòmic

Deu xiringuitos i terrasses de la costa catalana per esprémer l’estiu

‘Xiringuitan-tan-tan’: aquests són els 7 xiringuitos on has d’anar

Punta Roca: el xiringuito ‘baliterrani’
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Al final del caminet que porta a la cala de Port Ginesta, amb prou feines es distingeix la presència de Punta Roca; una bona pista és l’aroma de les brases que arriba des del darrere d’aquesta duna que dona la benvinguda a l’últim racó de la platja de Castelledefels (o de les Botigues de Sitges, per ser més oficialment exactes).

El passeig fins allà val la pena, perquè et porta a un xiringuito cridat a convertir-se en referència de la costa barcelonina.

Punta Roca

Cala de Port Ginesta, s/n. Les Botigues de Sitges (al final del passeig marítim de Castelldefels)

Telèfon: 619,50.05.69.

Preu mitjà (sense vi): 40 €

Els troncs i canyes de l’estructura, i la decoració, donen un aire balinès a l’ambient, que no deixa de ser mediterrani. I això es trasllada a la seva àmplia carta, que va del menjar local al viatjat. Així, les patates braves s’amaneixen amb salsa de chipotle fumat i maionesa de pebre de Sichuan, el tiradito de salmó porta una salsa cítrica asiàtica i l’ensaladilla russa ‘cruixent’ conté gamba, pa ‘carasau’, guacamole i freses de peix volador.

Aquest no és un lloc on serveixen fritades per fer un pim-pam, sinó que fan plats elaborats amb bon producte, siguin mundans o més gastronòmics, de manera que igual pots endrapar unes croquetes de pernil de tota la vida i atacar una ‘burger’ de Black Angus que menjar-te un senyor turbot o menjar fins a l’últim gra de l’arròs a la llauna amb gamba vermella i allioli de safrà.

O deixar-se temptar pels suggeriments diaris de producte pur i dur: ostres, peixos, escamarlans, gambes...

Notícies relacionades

Punta Roca, que obrirà fins al 15 d’octubre, s’anima encara més a la tarda i la nit amb la música d’un ‘dj’ (els caps de setmana) i els còctels que permeten allargar el bon rotllet fins a la una de la matinada.

La millor manera de sentir que estàs de vacances tot i que et toqui treballar aquests dies; és que és tan a prop de Barcelona...