On Catalunya

De nord a sud

10 xiringuitos i terrasses de la costa catalana per esprémer l’estiu

En aquests llocs al costat del mar podràs relaxar-te i menjar fabulosament

5 bons restaurants amb vista al mar

‘Xiringuitan-tan-tan’: aquests són els 7 xiringuitos on has d’anar

10 xiringuitos i terrasses de la costa catalana per esprémer l’estiu

Punta Roca

5
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

La primavera-estiu, el sol, el mar... i els xiringuitos, ¡evidentment! La seva ubicació immillorable (directament a la platja), la companyia del vaivé de les onades i les seves cartes de menjar mediterrani els converteixen gairebé en una icona pop de les vacances a l’estil ‘Verano azul’.

N’hi ha tants... ¿Quin triem? Nosaltres hem elaborat una llista amb bons xiringuitos al llarg de la costa catalana, de nord a sud. És aquesta.

El Far del Cap de Creus (cap de Creus)

El Far del Cap de Creus (cap de Creus)Un lloc que podria copar els típics rànquings de llocs on anar abans de morir. Aquesta vegada no es tracta d’un xiringuito de sorra, sinó suspès en una roca, on no hi falten les vistes al mar i que ofereix capvespres d’escàndol. A això s’hi suma la presència del far de cap de Creus, que confereix a l’estampa una aura de pel·li de Bigas Luna. La cuina és marinera, local, senzilla, pròxima. Només n’hi ha un a la zona, i és aquest. Carretera del cap de Creus.

La Pelosa (Roses)

La Pelosa (Roses)Un lloc paradisíac, on el temps s’atura. Està ubicat en ple Parc Natural del Cap de Creus, a peu de platja i amb vistes al cap Norfeu. El local ha adoptat l’estètica d’aquests llocs tropicals que fan que el cos ens demani vacances a plens pulmons. Les especialitats d’aquest establiment són els arrossos i el peix fresc de la badia de Roses. Cala Pelosa (Roses).

Toc al Mar (Begur)

Toc al Mar (Begur)Llagosta, paella i peix a la graella o a la brasa, tot fresquíssim, tot simple, tot perfecte. Tot procedent de les barques dels pescadors de la zona, per preservar la màxima autenticitat de què es vanagloria Toc al Mar. A més, és a Aiguablava, una de les cales més boniques de la costa. Carrer de la Platja d’Aiguablava, 8 (Begur).


La Donzella (Badalona)

La Donzella (Badalona)«A la voreta del mar...» com diu la seva carta de presentació, i amb unes taules que et permeten ficar els peus a la sorra. Club de bany amb berenador i restaurant formal, és també un dels establiments de platja més emblemàtics de Badalona. La seva carta és la d’un xiringuito de tota la vida, amb bons arrossos, calamars i xipirons a l’andalusa, presentats seguint els estàndards d’un restaurant. Un luxe de xiringuito. Passeig Marítim, s/n (Badalona). 


Pez Vela (Barcelona)

Pez Vela (Barcelona)Molt més que un xiringuito, Pez Vela és l’essència d’aquest concepte portada a un entorn urbà, sofisticat i distingit. I que bé s’hi està en aquesta terrassa d’ànima de platja, amb música i gent ‘cool’, mentre un contempla l’‘skyline’ de Barcelona i disfruta dels excel·lents fregits de la casa o d’un arròs de gambots i cloïsses, sense ni tan sols sentir-se a la ciutat. Passeig del Mare Nostrum, 19-21 (als baixos de l’Hotel W).


Kauai (Gavà)

Kauai (Gavà)Amb Kauai, el xef Òscar Manresa porta a Gavà l’estampa de l’estiu perfecte. Si el nom ja ens trasllada lluny, molt lluny, amb la imaginació, el seu espai ‘lounge’ ens relaxa i la zona de menjador ens fa disfrutar amb meravelles del receptari mediterrani. Hi ha tapes, arrossos, paelles i plats de vici com les mandonguilles amb sípia. Carrer de Calafell, 25-27, Gavà. 


Tibu-Ron (Castelldefels)

Tibu-Ron (Castelldefels)El que va ser al seu dia un petit quiosc de platja s’ha convertit en tota una referència del bonrotllisme xiringuitaire. Un dels establiments que més ho peta a la platja de Castelldefels, amb una àmplia terrassa a la sorra i zona ‘chill out’ és Tibu-Ron, dels fogons del qual surten hamburgueses, plats combinats, amanides, tapes i entrepans, a més de tota mena de begudes i còctels. A més, la seva oferta inclou des de l’organització d’esdeveniments esportius a musicals, que posen la guinda a la màgia estiuenca. Per cert, si et sona la cançó ‘Se la llevó el Tiburón’, que sàpigues que el xiringuito surt al videoclip. Una icona, doncs, de la cultura pop. Carrer del Masteler (Castelldefels).


Punta Roca (les Botigues de Sitges)

Punta Roca (les Botigues de Sitges)Aquest és ‘the place to be’ de l’estiu. Acabava d’obrir, i ja promet ser un ‘it’ de la temporada. Es tracta d’un antic xiringuito de tota la vida, que han reformat amb estètica i atmosfera ‘boho’ distingida. S’ubica a la cala Ginesta, al final del passeig marítim de Castelldefels, un lloc al qual només s’hi arriba a peu, per la sorra. Aquí el temps es per per disfrutar d’una carta de receptes mediterrànies que sempre ve de gust i sempre cauen bé. Hi ha arrossos, hi ha tapes i hi ha hamburgueses. També hi ha cocteleria d’autor. Per arrodonir l’experiència, gandules instal·lades a la sorra, amb servei de massatge, i la possibilitat de contractar esports aquàtics. Cala Port Ginesta (les Botigues de Sitges, al final del passeig marítim de Castelldefels).


Surf Bar (Coma-ruga)

Notícies relacionades

Surf Bar (Coma-ruga)La Costa Daurada té la Guingueta de Club Surf. Un xiringuito petit, a la platja, però amb molta oferta de cocteleria caribenya que és d’allò més bona. Ideal per menjar-hi alguna torrada, bocata o tapeta i per fer el vermut. Passeig Marítim, 9 (Coma-ruga).


El Xinguiritu (Cambrils)

El Xinguiritu (Cambrils)Si ets a Cambrils, has de fer una parada a El Xinguiritu de la platja del Regueral per fer un bon aperitiu, menjar-te un dels seus ‘espetos’ de sardines o disfrutar dels seus mojitos. Un lloc que enalteix la nostàlgia d’aquells meravellosos anys 70, 80 i 90 a base d’una banda sonora d’aquells temps i de plats que sempre han estat bé i sempre cauen bé. Hi ha braves, hi ha tires de calamar, hi ha amanides i hi ha ‘espetos’ de sardines. Avinguda de la Diputació, 13 (Cambrils).