No perdis el nord
5 restaurants bascos de Barcelona per exclamar «‘¡ahí va la host**’, coll*ns!»
Els 5 restaurants de Barcelona preferits de Martín Berasategui
Quaranta-quatre restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

La gastronomia basca és coneguda per tothom, potser perquè el món és ple restaurants que la representen. Però cal saber escollir entre tanta oferta perquè el viatge fins al nord sense sortir de la ciutat valgui la pena.
Per fer-ho, en aquest article seleccionem cinc bons restaurants bascos de Barcelona que et faran exclamar de gust aquest «‘¡ahí va la host**’, coll*ns!» tan típic d’aquelles terres.
Sagardi

Graella inclinada i amb barnilles perquè el degoteig greixós rellisqui i no s’acumuli, carbó de quebratxo, mitjana temperada («és important que sigui gruixuda, d’uns 4 o 5 centímetres»), 8 o 10 minuts per cara sobre la brasa. ¡Que bona és la carn i que bons són altres plats, com els piquillos que serveixen Sagardi!
Maitea

Aquesta és una taverna basca de dos germans catalans de mare donostiarra on les dues pàtries s’entrellacen. Pots menjar a la sala interior (xistorra, mongetes, ‘ajoarriero’, truita, pastís de formatge...) o a la seva llarga barra de ‘pintxos’; els dies de molta feina poden arribar a servir-ne un miler. Així és Maitea.
Abasolo Etxea

Els nous propietaris de l’històric negoci de la zona alta eleven el nivell remodelant el local i reforçant la línia gastronòmica amb plats més treballats i amb millor producte. Així ens va anar la visita a Abasolo Etxea.
Igueldo

A l’elegant i modern restaurant basc Igueldo, al centre de l’Eixample, les carns passen per la brasa d’alzina: des de la mitjana d’Oiartzun i el filet amb foie fins a l’espatlla de cabrit, el garrí confitat i farcellet de cua de bou al vi negre. Però hi ha més plats, i aquí t’expliquem com cuinen a Igueldo.
Taktika Berri

Hi ha restaurants als quals s’acudeix a la recerca de la novetat perpètua, del quàdruple mortal després del triple; i a d’altres pel seu immobilisme optimista, és a dir, perquè estan segurs que el triomf es basa a no canviar. És el cas d’aquest restaurant basc, que, malgrat la sobtada desaparició del patriarca, Julián Fernández Mendiburu, fa uns mesos, continua sent un referent de la cuina basca a Barcelona. Així és Taktika Berri.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- L’escola d’hostaleria deixarà de fer classes a partir de l’estiu
- Al Centre "De premi": el bar de Sabadell aclamat per les seves patates braves
- La nova vida de Lamine Yamal
- Successos Tres detinguts per atracar un banc a Camarles
- Barcelona 4 Reial Madrid 3 Un Barcelona salvatge sepulta el Madrid i obre una nova era
- Al peu de Collserola La Fiscalia investiga la instal·lació de barracons en un parc protegit de Sarrià
- Successos Detingut un conductor borratxo per circular 15 km contra direcció a Olot
- Futbol El Barça es proclama campió de Lliga F i segueix amb pas ferm cap al pòquer de títols
- Entrevista Javier Burón: «Necessitem un 30% de vivenda pública que costi un 30% menys que la de lliure mercat»