¡Visca les espècies!

Quatre restaurants indis per a un àpat de pel·lícula (de Bollywood)

La gastronomia del país asiàtic triomfa a Barcelona amb els seus plats acolorits i potents. En aquests establiments disfrutaràs de valent

Quatre restaurants indis per a un àpat de pel·lícula (de Bollywood)
4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Barcelona pot presumir d’un bon grapat de restaurants indis. Es nota que agraden els seus plats potents, especiats, aromàtics, colorits, diferents del que acostumem a menjar per aquestes latituds.

Aquí en seleccionem quatre, alguns que han arribat en els últims mesos a la ciutat, d’altres amb fórmules renovades. Tots ens han agradat tant que ho celebraríem ballant a l’estil Bollywood.

Casa Masala

Casa Masala (Muntaner, 152) és l’evolució de Masala 73, que va obrir el 2017. Continua brodant els curris i l’‘street food’ indi amb sabors molt autèntics del país asiàtic, però ara adaptats al format tapa. La bomba Bombai és, probablement, el seu millor exemple: una pasta a base de patata, cigró i pèsol, salsa brava especiada i maionesa de curri. Altres propostes en aquesta línia són els tacos de secret ibèric al curri ‘vindaloo’ amb iogurt especiat picant, el ‘dahi puri’ (esferes cruixents de farina de cigró farcides de patata i llegums amb iogurt, salsa picant, tamarinde i granada) i les ‘pakores’ (verdures cobertes amb ceba morada amb ‘garam masala’ i acompanyades de salsa de tamarinde i llavors de fonoll). 

Hi ha novetats a la carta de plats estàndard, com el picant ‘sheek kebab’ (curri de xai ecològic fet amb anís, gingebre i clau), que s’uneix a ‘hits’ com el ‘tikka masala’ (pollastre marinat 24 hores en iogurt especiat i rostit al forn ‘tandoor’ amb curri ‘tikka masala’ suau), que tan bé es pot acompanyar amb ‘naan’ (pa fet al ‘tandoor’). 

Entre els suggeriments fora de carta val la pena una altra recepta nova, el ‘biryani’ de xai ecològic. Al migdia ofereixen dos menús (de 13,50 i 28 euros, respectivament) i els caps de setmana, una carta especial a l’hora del vermut on, a més de les tapes citades, serveixen gildes fumades i olives amb ‘papadum’, entre altres temptacions. Així va ser l’última visita que va fer Pau Arenós a Casa Masala.

Mirch

Ivan Surinder, xef i propietari de Tandoor, s’exalta i se sent més lliure que un personatge de Salman Rushdie a Mirch (Dels Àngels, 12). Pensa en la creixent demanda de menjar per emportar (la manera mil·lennista d’alimentar-se), tot i que disposa d’unes taules llargues per rebre una vintena de clients. Xiringuito ravaler, té a la carta dues hamburgueses. Una és un imprescindible dels carrers de Bombai, el ‘vada pav’: a les seves mans és un disc de patata, full de curri, llavor de mostassa i cúrcuma dins d’un brioix de mantega. A partir del ‘pav’, se li ha acudit un altre amb pollastre (contracuixa arrebossada i salsa de ‘butter chicken’), també ficat en una pasta. Boníssima, aquesta ‘burger’ índia a Ravalistán. Per saber què més pots menjar a Mirch, fes clic aquí.

Bar Bar

Aquest nou restaurant de l’Eixample (Aribau, 146) recorre la cuina índia fidel a les receptes originals però presentant-les amb una creativitat i originalitat sorprenents. Si al sortir d’allà et fessin una anàlisi, rebentaries l’hipotètic apartat de mil·ligrams d’espècies en sang. Així és la cuina índia i aquest local n’és un bon representant. No només per l’autenticitat dels sabors, sinó per la seva visió panoràmica del receptari tan variat d’aquest país tan gran, ja que la seva carta vol representar els 29 estats del gegant oriental. Si vols saber quins plats serveixen, aquí tens tota la informació sobre Bar Bar.

Little Andaman

Una visita al restaurant Little Andaman (Muntaner, 182) serveix per fer-se una idea de com és la cuina costanera del sud de l’Índia: més peix, més marisc, menys picant, altres espècies, més coco... El que s’estila a les províncies de Goa, Gujarat, Kerala, Andhra Pradesh... Res a veure amb la idea que es té de la gastronomia hindú, de sabors molt més potents. De fet, les illes Andaman són les que estan més lluny de l’Índia continental. Trobaràs aquí plats amables que s’adapten bé al nostre paladar per la seva suavitat. ¿Quins? Aquí t’ho expliquem tot sobre Litlle Andaman.

Tandoor

Ivan Surinder prepara el ‘tikka masala’ seguint la recepta del seu pare, Nath Surinder, que va ser el primer xef indi de Barcelona. Però també broda altres plats especiats. Aquí t’expliquem què es menja a Tandoor.

Rangoli

La visita al forn ‘tandoor’ hauria de ser obligatòria per comprendre l’ardor indi. Només cal demanar a Sangay Das Gupta, el director de Rangoli, un ‘tour’ per la cuina i tafanejar en aquesta gerra d’Alí Babà on enganxen els pans a les parets i claven els aliments en broquetes per torrar-los. Però d’aquest artefacte surten més cosetes. ¿Quines? Aquí t’expliquem el que es menja a Rangoli.