Albergínies exòtiques
Així es fa el ‘baingan bharta’, un dels curris més famosos de l’Índia
Jordi Aros, un dels xefs de Masala 73, t’ensenya una versió senzilla de la recepta d’un dels curris més famosos del país asiàtic (i un dels plats estrella del seu restaurant)

El ‘baingan bharta’ és un dels plats estrella del Masala 73 (Muntaner, 152) i un dels curris més famosos de l’Índia. El xef Jordi Aros, que dirigeix el restaurant amb el seu soci Kuldeep Singh, explica que, «respectant la recepta tradicional», li han donat una volta «per transformar-lo en una espècie d’albergínia farcida».
«És una recepta vegetariana. Al nostre restaurant la compliquem una mica més perquè utilitzem el forn ‘tandoor’ per rostir l’albergínia i utilitzem les nostres pròpies barreges d’espècies, amb elaboracions massa llargues per fer-ho a casa». Per això ens proposa una recepta més senzilla que, assegura, «sorprendrà pel seu sabor i la seva presentació». Les quantitats són per a quatre persones.
PER A LA PASTA DE CURRI
Ingredients
3 alls
La mateixa quantitat de gingebre picat
1 culleradeta de comí en pols
0,5 culleradeta de xili en pols
2 culleradetes de ‘garam masala’
Un polsim de sal
5 g de coriandre picat
50 ml d’aigua
Elaboració
Moleu tots els ingredients amb la batedora.
PER AL CURRI
Ingredients
20 ml d’oli d’oliva
1 llauna de tomàquet triturat (500 g)
La pasta de curri (elaboració anterior)
300 ml de llet de coco
Elaboració
Sofregiu el tomàquet amb oli i afegiu-hi la pasta de curri.
Deixeu-ho reduir i afegiu-hi la llet de coco.
PER A L’ALBERGÍNIA
Ingredients
2 albergínies grans
20 g de mantega
Elaboració
Rostiu les albergínies en meitats en un forn a 180 graus durant 40 minuts.
Quan les albergínies estiguin cuites, buideu tota la carn (compte, que no es trenquin les albergínies) i talleu-les a daus irregulars.
Barregeu-les amb la mantega i, posteriorment, amb un terç de la salsa curri.
Farciu les albergínies.
PER A L’EMPLATAT
Notícies relacionadesIngredients
250 g de formatge ‘paneer’
1 magrana
1 grapat de coriandre
Pas a pas
Salsegeu la base del plat amb el curri.
Poseu-hi l’albergínia farcida a sobre.
Ratlleu formatge ‘paneer’ (o formatge feta si no trobeu ‘paneer’) i acabeu-ho decorant amb magrana i fulles de coriandre.
- Laura Lobo, advocada experta en herències: “No s’ha de donar per fet que els nebots hereten del tiet solter i sense fills”
- Horta-Guinardó Les disputes obliguen a tancar l’Associació de Veïns del Carmel
- Marc Márquez passa pel quiròfan i es complica la seva reaparició
- Futbol El Barça va concedir a Limak l’obra del Camp Nou malgrat que un informe tècnic li atorgava la pitjor puntuació
- Anàlisi Improvisació organitzada
- Empreses La venda del 33% de Planeta dels Lara García s’encalla
- Consell Executiu Catalunya redueix un 95% l’impost de successions al camp per facilitar el relleu generacional
- MACROECONOMIA L’FMI torna a revisar a l’alça el creixement d’Espanya per al 2025 fins al 2,9%
- Investigació d’IrsiCaixa Una vacuna de Can Ruti potencia la resposta immunitària en càncer de bufeta no invasiu, segons un estudi
- Comarques de l’Ebre El Govern no descarta expropiacions i preveu mesures de seguretat als edificis en zones inundables