EXOTISME A L'EIXAMPLE
Boa-Bao: de viatge per Àsia
Aquest restaurant proposa receptes d'11 països en una atmosfera pròpia d'una taverna. El 'wok', el 'bao' i el curri són els seus pilars

boa-bao
T’asseus a la taula de Boa-Bao (plaça del doctor Letamendi, 1) i et donen un diari de viatge i un passaport. En realitat, són les cartes de menjar i beguda d’aquest restaurant, que et proposa un viatge per la gastronomia d’11 països asiàtics: de l’Índia al Japó, passant per Tailàndia, Malàisia, Indonèsia, el Vietnam, Laos, Cambodja, la Xina, Taiwan i Corea.
Són 64 plats que van canviant amb el pas dels mesos, sempre amb el ‘wok’, el ‘bao’ i el curri com a grans protagonistes d’aquest local amb aspecte de taverna de Saigon, on llueixen els materials reciclats.
Boa-Bao
Enric Granados, Telèfon: 93 454 43 32Preu mitjà (sense vi): 25 €
Boa-Bao, que obrecada dia des de la una del migdia fins a la mitjanit, ocupa el local on hi havia la galeria Joan Gaspar, amb grans finestrals tant a peu de carrer com al primer pis. Una llum que insufla vida a un interior en què també hi ha dues barres on menjar davant la cuina oberta o prendre davant dels cambrers un còctel clàssic però amb algun ingredient que et recorda que estàs de viatge per l’Àsia.

La decoració recorda una taverna asiàtica.
En una de les barres pots beure alguna cosa i provar platerets de ‘finger food’ (en aquest cas, la carta té aspecte de targeta d’embarcament) mentre esperes el moment per asseure’t a sopar.
Calamars amb salsa de tamarinde
Entre els plats, majoritàriament per compartir, destaquen el ‘bao’ negre (està fet amb cendra de bambú) de llobarro arrebossat amb farina i espècies, amb rave groc adobat i preparat amb maionesa picant, i el curri groc malaisi, a base de cúrcuma, amb pollastre, patates, bambú i ceba. Encara que tampoc s’han d’oblidar els calamars fregits a la sal i pebre amb salsa de tamarinde, els ‘pad thai’, els ‘dim sum’, les amanides i les sopes.
Notícies relacionadesNo hi ha menú de migdia, però sí una fórmula econòmica que se li acosta bastant: el plat del dia, que tant es pot menjar in situ com encarregar per endur. Sempre hi ha dues opcions, amb beguda i cafè inclosos, que van dels 14 als 20 euros, segons el plat. El preu mitjà s’acosta als 25 euros.
- El metro retirarà més de 700 màquines de venda de targetes per evitar ciberdelictes
- Els hotels de BCN ajusten els preus en un estiu de menys despesa turística
- Dia de l'Assumpció de la Verge ¿Quins centres comercials obren avui 15 d’agost a Barcelona i a la resta de Catalunya?
- Mort Mor l’expresident d’Aragó Javier Lambán
- Barcelonejant Una botiga de Barcelona convida a entrar a xerrar a qui se senti sol
- Lacra social Toc de queda, llei més severa i pares responsables: França busca tallar d’arrel la creixent violència juvenil
- Catàstrofe natural Les pluges torrencials deixen més de 230 morts i centenars de desapareguts al Pakistan i l’Índia
- Successos Protecció Civil posa en alerta el pla Infocat per risc d’incendi a les Terres de l’Ebre, Ponent i l’Empordà
- Mort Mor l’expresident d’Aragó Javier Lambán
- Afganistan: un any de la victòria talibana