Novetat al Gòtic

Pirineus 1975: tradició gastronòmica entre guiris

Aquest restaurant, ubicat a pocs metres d’un epicentre tan turístic i comercial com el Portal de l’Àngel, proposa taules de formatges i embotits per vermutejar a qualsevol hora i plats de tota la vida

17 bons restaurants de cuina catalana a Barcelona

Si ets una estrella (o no), aquests 8 restaurants són per a tu

Pirineus 1975: tradició gastronòmica entre guiris
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Tan a prop d’un epicentre turístic i comercial com és el Portal de l’Àngel, Pirineus 1975 (Duran i Bas, 3, a poquets metres d’aquesta artèria d’entrada al Gòtic) no cau en la temptació de servir el menjar fàcil, ràpid i barat que podria esperar qualsevol guiri o comprador d’alguna de les botigues de roba dels voltants. 

Potser no s’esperen la seva proposta gastronòmica, però segur que l’agrairan. ¿A qui li va malament poder seure a qualsevol hora per delectar-se amb una taula de formatges o d’embotitso per tastar alguns dels seus grans vins? ¿A qui li disgusta la cuina tradicional ben feta?

Pirineus 1975

Duran i Bas, 3. Barcelona

Telèfon: 930.318.471

Preu mitjà (sense vi): 35 €

Els nous amos d’aquest espai agradable i lluminós, que recorda en certa manera els casinos de poble d’abans, han mantingut el nom del local malgrat que han canviat l’oferta culinària.

Ja no hi podràs demanar menjar casolà, sinó elaboracions més modernes i treballades amb la firma del xef Marcel Olivares, que es va formar en diferents restaurants a Europa i Amèrica i va treballar dos anys a El Celler de Can Roca.

Notícies relacionades

Ara, a Pirineus 1975 pots recórrer a entrants lleugers i amb un puntet modern, com l’amanida nordicomediterrània de salmó marinat amb escarola, remolatxa, cremós de formatge Saint-Marcellin i anet, o apostar (i guanyar) per receptes de sempre com l’impecable bacallà amb espinacs a la catalana i els sensacionals peus de porc desossats, cuits a baixa temperatura i farcits de salsa de ceps, botifarró, botifarra i una miqueta de tòfona.

Plats, tots, que formen part dels dos menús de migdia laborable, que costen 14,50i 19,50 €.