¡No t’ho perdis!

10 bons restaurants de Barcelona i els afores que has de visitar abans que acabi el maig

Et donem unes quantes adreces que t’encantaran

6 restaurants de Barcelona on pots menjar per menys de 10 €

Quaranta-quatre restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

10 bons restaurants de Barcelona i els afores que has de visitar abans que acabi el maig

Joan Cortadellas

3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

A ‘Cata Mayor’ no parem. Sempre d’un costat a l’altre a la recerca d’adreces que val la pena recomanar, d’aquelles que mereixen una visita. En les últimes setmanes hem conegut uns quants llocs interessants.

Aquí tens la llista de bons restaurants de Barcelona (i un de les Cases d’Alcanar –Tarragona–) que hauries de conèixer abans que acabi el mes de maig.

Doppietta

Aquest restaurant de Sant Antoni no és una pizzeria ni una ‘trattoria’, ni ho fia tot a la pasta. Tampoc és una ‘salumeria’, tot i que serveix formatges i embotits, a més de plats calents del país transalpí per compartir. Gairebé millor que llegeixis aquesta crònica, en què expliquem amb més exactitud què és el Doppietta.

Windsor

El senyorial restaurant de l’Eixample, dirigit per l’inquiet i tenaç Joan Junyent, incansable junt amb el cuiner David Rodríguez, sol oferir menús temàtics: el menú de l’escudella, el menú de la caça, el menú dels pèsols... Ara estrena el Menú Barcelona (55 €), amb set platillos inspirats en un clàssic de Néstor Luján, editat per Folio el 1993: ‘Vint segles de cuina a Barcelona’. Així és la nova proposta del Windsor.

Citrus

Aitor López practica la cuina intel·ligent en un hotel bonic, el Tancat de Codorniu, amb dos puntals: Àlex Nolla i Susanna Krcivoj. Des de les Cases d’Alcanar (Tarragona), miren cap al Delta, potser el territori menys conegut i més extraordinari de Catalunya. Aquesta és la crònica que va escriure Pau Arenós després de la seva visita al Citrus.

Bodega Borràs

Aquest establiment de Sant Andreu proposa plats molt elaborats de qualitat però per a totes les butxaques, com la seva espectacular empanadilla de conill a la caçadora. Roger González, cuiner i propietari, diu: «Volem fer cuina al barri, per a la gent del barri. Donar qualitat a preu raonable. Cuina assequible, no sé si atrevir-me a dir que cuina popular». Li donem la raó després de la nostra visita a Bar Torrente.

Piel de Gallina

Pots fer la volta al món en avió, en bici, en cotxe, en barco, en globus... I en pollastre fregit. Sí, tal com sona. A Piel de Gallina, que acaba d’obrir el seu quart local a l’Eixample després dels del Poble-sec (Magalhães, 35), el Born (Carders, 11) i el Clot (Sèquia Comtal, 7). Aquí broden el pollastre fregit amb receptes molt elaborades que et porten de viatge per tot el planeta mentre beus un vi natural, una sidra o una cervesa artesanal. I, per si no fos prou, van més enllà en la seva aposta per un ‘street food’ divertit i de qualitat. Això és el que es menja a Piel de Gallina.

Kuzu

Kiku Quer: mare japonesa, pare català. Denís Guder: pare alemany, mare equatoriana. Kuzu: restaurant japonès sense l’ortodòxia japonesa. ¡Visca la barreja i l’heretgia! ¿Què tenen en comú el Kuzu, la Taberna Kamikaze i el Fishology? Els seus amos són amics i van formar part dels equips del Disfrutar. Aquí t’expliquem millor com són els nigiris que fan al Kuzu.


Simultáneo

El restaurant de l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza dona llustre gastronòmic a la plaça d’Espanya amb una cuina que treballa les 24 hores del dia i una oferta cultural variada. Esmorzars a qualsevol hora per a felicitat dels turistes nouvinguts amb ‘jet-lag’ i tapes ‘top’ de migdia a mitjanit conforma l’amplísima carta del Simultáneo.


Vibra Speakeasy

El restaurant al soterrani de l’Hotel Room Mate Anna serveix tapes i combinats clàssics però plens de personalitat en una atmosfera que recorda els anys 20 del segle passat. Aquí, sense haver de donar una contrasenya, t’ho expliquem tot sobre el Vibra Speakeasy.


Tres Encinas

Notícies relacionades

Aquest restaurant de l’Eixample omple diàriament gràcies al seu menú de categoria. I això que l’establiment és molt gran, tant que fins i tot té ascensor. Una de les virtuts del lloc és que els funciona tan bé la carta (amb suculentes opcions que caldrà tastar) com el menú, amb sis opcions tant de primer com de segon. Aquí t’expliquem com són els plats del Tres Encinas.


El Moll del Rebaix

Aquest bar és un espai amb ànima, sense pàtina impostada, i amb un gran ambient. És a la Barceloneta, i des del 2004 serveix excel·lents seitons al personal en un espai amb les parets pintades de blau elèctric plenes de fotografies amb referències cinematogràfiques. Mira que bé (i que barat) que es menja a El Moll del Rebaix.