¡Salvats!

¿On pots menjar a Barcelona si és dilluns? Aquí tens 10 bons restaurants

Trobar taula el primer dia de la setmana es pot convertir en una travessia pel desert. N’hi ha tants que tanquen després d’haver obert el cap de setmana... Hem seleccionat 10 locals que són un valor segur

¿On pots menjar a Barcelona si és dilluns? Aquí tens 10 bons restaurants
6
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Sovint trobar taula un dilluns a Barcelona es converteix en una travessia pel desert que fa que l’inici de setmana sigui encara més difícil de digerir. Sol ser el dia en què fan festa després d’un cap de setmana oberts al públic.

Aquí fem una selecció de llocs bons, agradables i econòmics on començar la setmana de la millor manera. ¡En un no res ja serà dimarts i ja quedarà menys!

Four Corners

Four CornersFour Corners, la pizzeria ubicada als baixos de l’Hotel Hoxton (Diagonal, 205), és una festa. Una festa per la seva llum; pel seu interiorisme, que ens trasllada a l’Amèrica dels 70 sense deixar mai d’estar a la Barcelona contemporània; pel seu ambient a qualsevol hora del dia (tan allunyat de la rigidesa que sovint trobem als restaurants d’hotel); pels seus plats contundents i exuberants... La protagonista de Four Corners és la pizza a l’estil Detroit, amb massa gruixuda i ingredients variats, que es pot acompanyar de plats inspirats en la gastronomia italio-nord-americana, com ara amanides, embotits, mandonguilles, pollastre o albergínia a la parmesana, entre d’altres.

Nomo

NomoDesprés de l’afartament del cap de setmana, res millor que començar el dilluns menjant japonès. Un dels millors llocs per fer-ho a Barcelona és Nomo, amb tres locals a la ciutat (Gràcia, Galvany i Sarrià), que acaba de complir 15 anys en millor forma que mai. Nomo continua sent un lloc que se situa en un bon terme mitjà entre l’alta gastronomia japonesa (amb referents com Koy Shunka o Sensato) i els típics restaurants de batalla. La seva és una oferta de gran qualitat que fusiona la cuina japonesa i mediterrània amb sensatesa i originalitat. Els ‘sashimis’ són espectaculars i la seva croqueta de cua de toro mereix per si sola una visita. 

Bar Calders

Bar CaldersÉs un clàssic de Sant Antoni (Parlament, 25) i un bon lloc per anar un dilluns tonto a la nit en què el cos ens demani provar un bon vi i acompanyar-lo d’alguna tapa senzilla, lluny de la parafernàlia dels locals de taula i estovalles. La seva terrassa és de les més boniques de Barcelona, el personal és maquíssim, tenen uns ous Picasso amb pernil que mai fallen, uns biquinis deliciosos, vermuts, gintònics, natxos, embotits, ‘quesadillas’... Tot això, per a tots els gustos i paladars, sense deixar-nos la setmanada i sense necessitat de menjar més del compte. 

Bodega La Palma

Bodega La PalmaUn dilluns és sens dubte menys dilluns si reservem una part de la jornada a endinsar-nos als carrerons del Gòtic fins a arribar a Bodega La Palma (Palma de Sant Just, 7). Aquest petit local, que conserva el seu aspecte original, el d’un celler de tota la vida pel qual sembla que el temps no ha passat, té un solvent menú de migdia a 15 € en què mana el menjar casolà sense pretensions. Si preferim menjar de carta, ens emportarem una grata sorpresa, perquè tenen algun plat molt i molt ‘top’: la seva moixama és un autèntic ‘must’, igual que les seves croquetes de calamars i l’amanida tèbia de pèsol llàgrima, entre altres propostes.

La Cabrera

La CabreraAquest rostidor argentí ho té tot per a un dilluns especial. Per començar, un local captivador, un espai enorme d’impecable interiorisme contemporani amb un jardí interior ubicat en ple Eixample. Com tot el que toca el graeller argentí Gastón Riveira, les carns són una delícia: les tenen espanyoles i argentines, amb un ull de costella que es desfà a la boca com si fos mantega. No en va, La Cabrera és un rostidor de referència a països com Colòmbia, Mèxic, el Paraguai i els Estats Units, i a Espanya és a Barcelona, Màlaga i Madrid. El concepte funciona com un rellotge suís i gairebé no necessita màrqueting: carns, entrants i postres ‘food porn’ (com el panqueque amb almívar de llet capaç de ressuscitar un mort) i la graella com a centre d’operacions. 


Salero

SaleroUn dels llocs on es pot menjar bé sense pretensions al barri de Gràcia és aquest restaurant, que ofereix un menú de migdia que té revolucionats els veïns del barri. Bon producte, coccions senzilles i saludables i la mínima parafernàlia en un establiment obert al carrer per als vianants (Tordera, 10). D’estètica nòrdica, Salero funciona com a lloc de trobada d’artistes, professionals i creatius davant, posem per cas, una hamburguesa de vedella ecològica amb formatge brie i romaní, un pollastre teriyaki o el pastís Leonor (amb avellanes, quark, albercoc i xocolata amarga). 


Darvaza

DarvazaQue les brases estan de moda a Barcelona és una realitat avalada per alguns restaurants nous que basen la seva proposta en el foc. Darvaza (Mallorca, 209) n’és un, un local que compta amb l’aval del Grupo 9 Reinas, on dominen aquesta tècnica a la perfecció. Aquest restaurant sofisticat i distingit a parts iguals presenta un desplegament de plats ‘delikatessen’ que van des dels tacos de ‘cochinita pibil’ fins al ‘sashimi’ de ventresca de tonyina vermella salvatge. Tenen unes ostres i un caviar capaços de batre’s en duel amb el pitjor dels dilluns, així com carns i peixos a la planxa i una oferta d’arrossos que sorprendrà fins i tot els més arrossers. De postres, dònut de torrada, per descomptat.


Casa Blanca

Casa BlancaMenjar al mercat sempre és un gran pla. El de Sant Antoni, amb el seu espaterrant edifici, ofereix productes ‘delikatessen’ que ens entren pels ulls i que ens trobarem perfectament cuinats a les taules de Casa Blanca. Som en un bar de mercat de tota la vida, ubicat just davant les parades de peix fresquíssim, amb molt de moviment, agradable i còmode (sense barra, només amb taules). ¿Què s’hi pot demanar? Des de la seva truita sense quallar a la cassola (obligatòria) fins a unes safatetes de peix i marisc, cuetes de rap, entrecot, fricandó i una llarga llista de plats casolans i solvents. L’ambient està garantit. 


Collonut

Notícies relacionades

CollonutQue hi ha vida (gastronòmicament parlant) més enllà dels barris cèntrics ho demostra l’èxit de Collonut, que té diversos locals a districtes com Sant Andreu, Nou Barris i Sant Martí, i a ciutats com Badalona. ¿Què trobem a Collonut? Una oferta solvent de tapes i platets per compartir, des de croquetes fins a braves, embotits, patés, conserves, ous, bistec tàrtar, un desplegament de postres casolanes i una interessant carta de vins. Tots els seus locals obren dilluns. 


My Fucking Restaurant

My Fucking RestaurantUn dels restaurants de referència a la zona sud del Raval (Nou de la Rambla, 35) ha decidit anar una mica a contracorrent, com el seu nom indica, i obrir els dilluns per tancar la resta de la setmana fins als dijous a la nit. El xef Matteo Bertozzi elabora aquí una proposta molt personal, una cuina creativa amb tímides arrels italianes i influències internacionals que, a poc a poc, ha anat esdevenint una proposta majoritàriament vegetal basada en les verdures de temporada i proximitat, sempre amb tocs creatius. ¿Un exemple? La mongeta tendra amb miso i ‘stracciatella’ fumada o el moniato amb ‘chutney’ de coriandre i praliné d’all rostit.