Menys és més
Quatre restaurants diminuts de Barcelona que serveixen grans plats
Petits però malparits (de bons). Així són aquests quatre minúsculs establiments on hauries d’aconseguir taula

direkte /
Potser et costarà trobar taula, perquè amb prou feines n’hi ha en els seus diminuts espais. Però si aconsegueixes fer-t’hi un lloc, no ho dubtis. Aquí tens quatre restaurants molt petits però molt bons on hauries d’aconseguir un lloc per provar la seva meravellosa cuina.
Tamae

Tamae és, sobretot, menjar per a emportar (‘take away’) i menjar sobre rodes (‘delivery’), però és també una barra amb vuit seients i dos més a l’entrada. Tamae és Tamae Imachi i Albert Raurich (Dos palillos) i Eugeni de Diego i Ana Alvarado, els quatre amb pàtina bulliniana a més d’una amistat que inclou vacances compartides. Aquí tens la crònica que va escriure Pau Arenós sobre el Tamae.
Direkte Boqueria

Arnau Muñío és un cuiner ‘velljove’: nascut el 1982, va ser cap de cuina de Comerç 24, La Barra de Abellan i ha treballat amb Albert Adrià a El Barri. Té més experiència als focs que un bonze i només ara ha decidit ser el seu propi cap. Podria haver trobat inversors i deixar-se els doblons en un establiment florit, però ha preferit la intimitat de la barra. Així és el Direkte Boqueria.
Assenyat

Una barra i sis comensals, això el converteix en un dels restaurants de Barcelona on és més difícil aconseguir una reserva: «Entre dos i tres mesos d’antelació», expliquen Ryuta Sato, que era a Sato i Tanaka, i la seva dona, Aya Sato, sòcia i cuinera. Aquí t’expliquem què es menja al Sensato. És a Septimània, 36.
Sato i Tanaka

Sato i Tanaka, que així s’anomena l’establiment, recorda les barres toquiotes on un reduït nombre de comensals són atesos per un ‘itamae’. L’aire relaxat –i eficaç– es respira des de l’entrada. Cadires còmodes per esperar, com ocellets, que els il·lusionistes treguin l’aliment d’entre els dits. Només 15 comensals. No hi caben més al Sato i Tanaka.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Restaurants de Pau Arenós Gastronomia On menjar avui
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»