Menys és més

Quatre restaurants diminuts de Barcelona que serveixen grans plats

Petits però malparits (de bons). Així són aquests quatre minúsculs establiments on hauries d’aconseguir taula

direkte

direkte / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Potser et costarà trobar taula, perquè amb prou feines n’hi ha en els seus diminuts espais. Però si aconsegueixes fer-t’hi un lloc, no ho dubtis. Aquí tens quatre restaurants molt petits però molt bons on hauries d’aconseguir un lloc per provar la seva meravellosa cuina.

Tamae

Tamae és, sobretot, menjar per a emportar (‘take away’) i menjar sobre rodes (‘delivery’), però és també una barra amb vuit seients i dos més a l’entrada. Tamae és Tamae Imachi i Albert Raurich (Dos palillos) i Eugeni de Diego i Ana Alvarado, els quatre amb pàtina bulliniana a més d’una amistat que inclou vacances compartides. Aquí tens la crònica que va escriure Pau Arenós sobre el Tamae.

Direkte Boqueria

Arnau Muñío és un cuiner ‘velljove’: nascut el 1982, va ser cap de cuina de Comerç 24, La Barra de Abellan i ha treballat amb Albert Adrià a El Barri. Té més experiència als focs que un bonze i només ara ha decidit ser el seu propi cap. Podria haver trobat inversors i deixar-se els doblons en un establiment florit, però ha preferit la intimitat de la barra. Així és el  Direkte Boqueria.

Assenyat

Una barra i sis comensals, això el converteix en un dels restaurants de Barcelona on és més difícil aconseguir una reserva: «Entre dos i tres mesos d’antelació», expliquen Ryuta Sato, que era a Sato i Tanaka, i la seva dona, Aya Sato, sòcia i cuinera. Aquí t’expliquem què es menja al Sensato. És a Septimània, 36.

Sato i Tanaka

Sato i Tanaka, que així s’anomena l’establiment, recorda les barres toquiotes on un reduït nombre de comensals són atesos per un ‘itamae’. L’aire relaxat –i eficaç– es respira des de l’entrada. Cadires còmodes per esperar, com ocellets, que els il·lusionistes treguin l’aliment d’entre els dits. Només 15 comensals. No hi caben més al Sato i Tanaka

Sato i Tanaka / JOAN CORTADELLAS