Destí gurmet

7 bons restaurants de Girona que val la pena visitar una o més vegades

  • Et recomanem aquestes suculentes adreces en una de les capitals gastronòmiques de Catalunya

7 bons restaurants de Girona que val la pena visitar una o més vegades
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Girona té moltíssims atractius que mereixen una visita, i el gastronòmic, sens dubte, n’és un. Però cal saber escollir, i si no tens gaire clar on anar a dinar o a sopar, aquí et suggerim uns quants restaurants que valen la pena una visita... o més d’una. Són aquests.

Si No Fos

Marc Ramos i els cuiners que treballen amb ell es cremen les celles al forn de brases, centre d’aquest restaurant d’alta cuina petita. «Volem complaure la gent», diu el Marc, i per això les mitjanes i la botifarra i el pop, però també els colomins de Bresse i els bategants cors d’enciam cuinats en caldo de peix, amb ‘beurre blanc’, fonoll, gambes i el salseig dels caps. Aquí t’expliquem més coses sobre el Si No Fos.

Mas Marroch

La carta d’aquest bonic espai ubicat a Vilablareix, a sis quilòmetres de Girona, dona l’oportunitat de tastar els plats amb història, els que han portat els Roca al preeminent lloc que ocupen. Aquests són els ‘hits’ que pots tastar al Mas Marroch.

Can Roca

Daniel Redondo, excap de cuina d’El Celler de Can Roca, s’incorpora a l’equip que lidera Montserrat Fontané des de 1967 en aquest restaurant on van néixer, van créixer i van aprendre a cuinar i servir els germans Roca. Així es menja en el seu quilòmetre zero, a Can Roca.

Plaça del Vi 7

La recepta de la coca de bonítol escabetxada de Plaça del Vi 7. / JORDI RIBOT

Roger Viusà, que el 2008 va ser reconegut com a segon millor sommelier del món, es va retirar el 2012 de les reverències i dels suros de platí per defensar un bistrot al número 7 de la plaça del Vi de Girona. Allà explora la nuesa del vi i David Frejomil l’acompanya amb bons platillos sense ornaments. El restaurant es diu Plaça del Vi 7.


Normal

Joan, Josep i Jordi Roca segueixen amb una expansió sota control: és l’hora de la casa de menjars amb base popular i àmplia mirada on cuina Eli Nolla. La cuinera defineix la proposta gastronòmica com «una cuina espontània, amb producte local». Si vols saber millor de què va, aquí tens tota la informació sobre el Normal.


Dvnum

Notícies relacionades

Girona és una capital gastronòmica per restaurants com el Dvnum, un elegantíssim establiment al Barri Vell que proposa una delicada i cuidada cuina d’autor a partir de productes de territori que s’adorna amb uns vins gironins (i d’altres latituds) molt ben seleccionats i maridats per la sommelier i copropietària de la casa, Laura Tejero. Això és el que pots dinar o sopar al Dvnum.


Maràngels

Xesco Mas, veterà de la cuina des dels 15 anys, fill de Miquel Mas, que va tenir fama i estrella a l’establiment Ànec Blau de Vic. «Jo vaig néixer en una cassola», resumeix. I de les seves cassoles en surten plats de territori, en el seu cas de la vall de Llémena. Plats com els que t’expliquem a la crònica de Maràngels.