‘Newsletter’
El pitjor entrepà del món, per Pau Arenós
Vivim l’edat d’or, plata i sardines del bocata, que ha deixat de ser un recurs fred d’emergència per reivindicar-se com a complexitat cuinada

La idea que encapçala aquest text va sorgir mentre escrivia la crònica sobre les ‘focaccias’ de Walló, amb la temptació de titular: ‘Els millors entrepans italians de Barcelona’.
No vaig recórrer al truc tan habitual –un tripijoc que utilitzem de vegades, menys de les que la gent creu, més de les necessàries– i que tan bons resultats dona perquè, honestament, no ho sé.
Són bons, molt bons, dels millors bocates que es preparen avui a la ciutat, però, específicament, ¿els millors italians?
[Aquí, llocs amb els quals embogir amb els seus entrepans]
Recordo muntanyes de ‘paninis’ en aquelles cafeteries que als anys noranta exposaven una italianitat de cartró pedra –com les pizzeries franquiciades.
Pa reblanits amb mortadel·les seques i inquietants, rodanxes de tomàquets atropellats i fulles d’enciam amb les vores ennegrides.
Que els de Walló siguin ‘els millors entrepans italians de Barcelona’, amb els de Sant Porcello i els de Compà en la competició, tampoc és difícil, tot i que em falta informació per ser concret.
Vivim l’edat d’or, plata i sardines del bocata, que ha deixat de ser un recurs fred d’emergència per reivindicar-se com a complexitat cuinada. L’entrepà és un enginy absolut, fet d’equilibris entre dins i fora, entre el pa i el farcit.
Restaurants d’alta cuina com Teatro, votat pels lectors de Cata Mayor com a millor obertura del 2022 a Barcelona, dediquen una part destacable de la carta del 2023 als dits, continguts bocatils: el flautí de vedella o el llonguet trufat.
[Aquí, la història amb substància de ‘Pepito’ Martínez Fornós]
Empenyorats en ‘els millors de’, seria triomfal la llista d’‘els pitjors de’. El públic disfruta amb les catàstrofes.
La mort atrau, amb més seducció lectora que la vida; el tancament d’un restaurant, abans que una obertura. El deficient ens dona alegria perquè ens creiem superiors.
La pitjor fabada del món. Els pitjors arrossos del món. Les pitjors truites del món. Les pitjors amanides del món.
Notícies relacionadesEls pitjors restaurants del món.
Els pitjors entrepans de Barcelona.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic