Postureig amb gust
Gala, el restaurant de moda de Barcelona
El nou restaurant proposa una de solvent carta mediterrània amb un apartat de sushi en un entorn animat on no falten ni els cavallets

El postureig gastronòmic de molts restaurants ha generat doloroses decepcions entre els gurmets, cansats de patir com es prioritza l’embolcall per sobre del menjar que se serveix. Tot molt ‘cool’... fins que arriba el plat. Per això l’entrada de Gala (Provença, 286) genera recel: aquests cavallets auguren més marejos que diversió per a qui pretén disfrutar d’un bon dinar o sopar. Error. Aquí el plaer està assegurat des que hi entres fins que en surts, fins al punt que et ve de gust pujar als cavallets quan te’n vas.
Per això Gala és un dels restaurants de moda de Barcelona. Un lloc on passar-s’ho realment bé i que en certa manera recorda el restaurant Salvaje. Qui vulgui la foto per a Instagram té l’atracció de l’entrada, el nas dalinià del pati interior i la biblioteca amb xemeneia. I qui vulgui bons plats i bon servei, els tindrà tant a l’ampli, animat i lluminós menjador principal com al recollit, tranquil i «ombrívol» soterrani (ideal per a parelles, ja que es reconverteix en bar de copes fins a la matinada) i als citats pati i biblioteca. Aquí tot hi cap: des de vestits amb lluentons fins a texans i sabatilles esportives.
Notícies relacionadesLa carta de Gala és mediterrània, de mercat, però té un apartat per al sushi per atreure tota mena de públic. I és molt llarga. Tanta oferta suposa un risc a la cuina, però aquí resolen cada proposta amb solvència: la suculenta croqueta de fricandó, el bon arròs melós amb gambes, l’impressionant nigiri de salmó flamejat amb un toc cítric, el llobarro amb verduretes.. Menció a part mereix la sensacional truita oberta de carxofa i trufa negra, plat estrella de la casa.
Sembla que Gala ha sabut trobar la tecla. Des que va obrir, fa menys de dos mesos, sempre està ple. S’haurà de veure com li anirà a partir d’ara; això potser ho sap el tarotista que llegeix de manera gratuïta el futur als clients que ho vulguin les nits de dijous a dissabte.
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- L’escola d’hostaleria deixarà de fer classes a partir de l’estiu
- Al Centre "De premi": el bar de Sabadell aclamat per les seves patates braves
- Successos Tres detinguts per atracar un banc a Camarles
- Guardiola, a prop de firmar el divorci
- Consells pràctics Una experta en finances revela els tres hàbits que arruïnen milers de persones
- Vincle emocional Marián Rojas, psiquiatra: «La bona notícia és que l’aferrament es pot curar»
- Anne L’Huillier: "Vaig pensar que els meus col·legues no m’escoltaven"
- Ancoratges
- Marc Márquez s’exhibeix i guanya el seu sisè esprint consecutiu