gustos veïns
Le Grand Café Rouge, la ‘brasserie’ del Fòrum
El nou restaurant de Romain Fornell revisita plats de la cuina francesa en un local espaiós i lluminós ubicat als baixos d’un edifici de pisos de luxe a Diagonal Mar

Barcelona no és una ciutat amb gaires restaurants que representin la gastronomia de França malgrat ser un país veí, així que l’arribada de Le Grand Café Rouge (Rambla de Prim, 6-8) es podria considerar gairebé d’esdeveniment. Aquesta ‘brasserie’ tan lluminosa (compte si t’asseus a les taules on toca el sol) porta la firma de Romain Fornell, amb una estrella Michelin per Caelis i exerceix de solvent ambaixador de la cuina del seu país a la capital catalana (Joel’s Oyster Bar, Épicerie, el desaparegut Café Emma...).
Ara revisita plats francesos que executa el xef Franck Radiu als baixos de l’edifici Antares, un nou edifici de pisos de luxe (els més cars superen els set milions d’euros) just davant del Fòrum, que ha projectat l’arquitecta Odile Decq.
Però que ningú temi per la seva cartera: el preu mitjà de la carta ronda els 45 euros i hi ha un menú de migdies laborables de dimarts a divendres que en costa 22.
Homenatge a Paul Bocuse
Entre les seves propostes destaquen la seva versió del ‘pâté en croûte’ (magret d’ànec, foie, pedrers i bolets), la bullabessa de peix de roca, ‘pommes fondante’ i ‘rouille’ (amb capa de pasta de full per homenatjar Paul Bocuse), la sopa de ceba, les ostres, el ‘bourguignon’ de galtes de porc ibèric, cansalada viada i xampinyons, els musclos de ‘bouchot’ amb salsa ‘poulette’ i patates fregides, l’entrecot amb puré de patates i salsa bearnesa...
Le Grand Café Rouge també ofereix esmorzar a l’estil dels cafès parisencs.
Pots tastar els seus plats a la sala del restaurant, a la taula del xef (anomenada ‘L’Empreinte’) o al menjador privat de l’entresolat, al qual s’accedeix per una escala vermella imponent (‘oh là là’!) i on només caben sis persones.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?