La recepta de la meva vida

L''aligot'

1
Es llegeix en minuts
ROMAIN FORNELL

INGREDIENTS

- 300 grams de formatge Tomme d'Alvèrnia

- 500 grams de patates farinoses

- 50 grams de mantega

- 20 centilitres de crème fraîche

- 1 ou

- 1 gra d'all

- Sal i pebre


PREPARACIÓ

1. Coem les patates pelades de 25 a 30 minuts en un recipient amb aigua. Les escorrem.

2. Les reduïm com un puré i les condimentem amb mantega, crema, all triturat, molt poca sal i pebre.

3. Tallem el formatge a talls molt fins. A foc lent, afegim el formatge al puré de patates obtingut.

Notícies relacionades

4. Durant almenys 15 minuts, s'ha de batre la massa amb una cullera de fusta gran, formant vuits, i aixecant-ho fins a obtenir una textura llisa, espessa i elàstica.


FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ

1. Ho servim a cada plat formant una cinta a l'aixecar-ho amb l'espàtula i ho tallem amb estisores.