selecció amb criteri
Els 5 restaurants de Barcelona favorits de Joan Valencia
El distribuïdor de vins, un dels més importants d'Espanya, visita desenes d'establiments. El seu paladar està més que instruït

joan-valencia /
Joan Valencia és un dels distribuïdors de vi més importants d’Espanya. A través de la seva empresa, Cuvée 3000, serveix ampolles a restaurants, sommeliers i botigues especialitzades. Per la seva feina, coneix bé el panorama gastronòmic de la capital catalana ja que visita moltíssimes cases de menjar. Un perfil interessant perquè et recomani els seus cinc restaurants favorits de Barcelona.

1. Al Kostat
«La versió més nua d’un cuiner del nivell de Jordi Vilà»
«La meva primera opció per menjar bé un dilluns, ja que no trobo res obert aquell dia que em sembli millor opció. És la versió més despullada d’un xef de gran nivell com Jordi Vilà. Les coccions són perfectes, però serveix de manera una mica més prosaica que a l’Alkimia (una estrella Michelin), amb el qual comparteix espai. En destaco les peces de peix i els fantàstics arrossos». Ronda de Sant Antoni, 41.

Rafa Peña, a la cuina de Gresca /
2. Gresca
Gresca«M’agrada com Rafa Peña combina la seva passió pel vi i la cuina»
«Rafa Peña passa un gran moment de forma. M’atreu el caràcter informal que ha donat a la seva cuina amb Gresca Bar, al costat, així que tens moltes opcions per menjar bé. El que més m’agrada és com combina la seva passió pel vi, amb una carta magnífica –gran col·lecció d’artesans–, i per la cuina. Sempre demano els cervells de vedella amb mantega i llimona». Provença, 230.

3. Xavier Pellicer
Xavier Pellicer«És molt gratificant veure que es pot fer una cuina ‘healthy’ a un nivell tan alt»
«¿Què es pot dir de Xavier Pellicer si ja està tot dit? Un supercuiner. La seva aposta vegetal té tal nivell gastronòmic que li han donat una merescuda estrella Michelin. Imprescindibles el gaspatxo de remolatxa i l’espàrrec, sempre superb. És molt gratificant provar cuina ‘healthy’ a aquest nivell tan alt». Provença, 310.

4. Xemei
Xemei«El millor italià de la ciutat»
«El millor italià de la ciutat, amb una extensa carta de vins, molts de naturals. El caràcter amigable dels germans Colombo convida a anar-hi. Disfruto amb el bacallà ‘mantecato’, aperitiu venecià que a Venècia sempre els menjo pitjor; els espaguetis ‘agli oglio’ amb botàriga, i el fetge de vedella amb ceba». Passeig de l’Exposició, 85.

Peu de foto /
5. Can Pineda
Notícies relacionades«Contrasta el nivell i rigor de la cuina amb el seu aspecte de celler de tota la vida»
«El visito des de fa 25 anys, quan hi havia menys restauració del seu nivell a la ciutat. Conserva el rigor a la cuina, d’on surten clàssics com l’ou escalfat i la cua de bou amb escamarlans. El seu nivell gastronòmic xoca amb l’aspecte de celler de tota la vida en un barri popular com El Clot». Sant Joan de Malta, 55.
- Famosos Ferran Adrià desvela a 'Col·lapse' la frase que li va dir Xavi Hernández: "Se'm va quedar sempre al cap"
- Preus rebaixats Ni Lidl ni Carrefour: aquest és el supermercat 'low cost' que arrasa a Espanya
- Urbanisme BCN traurà a concurs la Torre Ona de Glòries abans de final d’any
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Segons la Cambra ¿Com afectarà Catalunya la guerra comercial?: 1.000 milions d’euros en vendes, menys contractacions i vi i oli més barats
- Mercat laboral Espanya suma més de 230.000 ocupats a l’abril
- Sector bancari Economia obre l’enquesta sobre l’opa i dona fins al 16 de maig per votar
- Cuerpo diu que el Govern central no busca una resposta de "sí o no"
- Reunió anual del Cercle d’Economia António Costa: "El que necessitem és un rearmament col·lectiu, no 27"
- Feijóo, ¿al pitjor país del món?