Entre obres d’art
Els millors restaurants de museu de Barcelona
Aquí sempre acabaràs amb bon sabor de boca abans o després de visitar una exposició
Restaurants originals (i molt bons) de Barcelona que val la pena descobrir
Els restaurants amb més personalitat de Barcelona

El pollo con vieira y melocotón del restaurante Absis, en el MNAC. /
És el debat etern. Uns diuen que la cuina és un art i d’altres, que és simple artesania. Als primers, els encaixaria de meravella un museu per asseure’s a menjar; als segons, també, sempre que la proposta gastronòmica valgui la pena. A tots dos els interessarà aquest reportatge, ja que recorre restaurants ubicats en museus, llocs on començar o acabar una visita cultural amb bon sabor de boca.

Albert Raurich, amb un plat de verat fumat amb menjar blanc al restaurant Absis, al MNAC, les vistes de Barcelona són espectaculars. /
Absis (MNAC)
El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha estrenat Absis, el seu nou restaurant, un espai gastronòmic únic amb una proposta culinària dissenyada pel xef Albert Raurich. El responsable de Dos Palillos, amb una estrella Michelin, i Dos Pebrots combinarà tradició mediterrània i producte de primera qualitat i de temporada, tot això acompanyat d’una de les vistes més espectaculars de la ciutat de Barcelona. Així és Absis.

El ‘pâté en croûte’ de Cafè Pablo. /
Cafè Pablo (Museu Picasso)
Si Picasso fos viu, la intenció de l’equip de cuina d’aquest bistrot del Museu Picasso liderat per Romain Fornell (Caelis, Azul, Casa Tejada, Cafè Turó...) seria la de seduir el seu paladar, ja que uneix la gastronomia catalana i la francesa en homenatge a Barcelona i París, dues ciutats on va viure el geni malagueny. Això és el que vam tastar a Cafè Pablo.

La terrassa de 1881 per Sagardi. /
1881 per Sagardi (Museu d’Història de Catalunya)
Poques terrasses amb millors vistes sobre el port de Barcelona, Montjuïc i la Barceloneta trobaràs com aquesta. I poques més de polivalents, gastronòmicament parlant, ja que allà es pot tapejar i vermutejar (atenció a les patates braves), menjar plats de la carta (cuina mediterrània i graella de carn i peix a base de bon producte) o beure un còctel (de divendres a diumenge a partir de les 16.00 hores punxa un discjòquei). Està ubicada dalt del Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3).

Vaixella del restaurant de la Fundació Miró. /
El restaurant de la Fundació Miró (Fundació Miró)
Notícies relacionadesEl restaurant de la Fundació Miró és tan mediterrani i internacional com el geni que dona nom al centre. Hi ha llum a la sala, ubicada a la planta baixa, que disposa d’una terrassa que va a parar a l’anomenat pati del garrofer. Un luxe per la llum i per la tranquil·litat que s’hi respira. El mateix cal dir de la carta, basada en la cuina de tot l’arc mediterrani amb algun toc oriental i sempre lleugera. Potser serveixen pasta que hummus, gaspatxo, ‘parmiggiana’ d’albergínies o mussaca. L’establiment obre a les mateixes hores que el museu: pots menjar i beure de dimarts a dissabtes (els dilluns no festius està tancat).

La terrassa de Terracccita, al CCCB. /
Terraccita (CCCB)
És a la tranquil·la plaça de Joan Coromines, a la ‘rebotiga’ del CCCB i del Macba. La seva terrassa és un gust, igual que la seva oferta gastronòmica, que comença amb els esmorzars i acaba amb els còctels, passant pels menús de migdia, que costen 15,50 euros i que estan compostos per un entrant, un plat principal, beguda i postres (també fan el plat del dia, amb beguda i postres per 13,50 euros). També pots tapejar o fer l’aperitiu: braves, pernil ibèric, hummus, croquetes... En definitiva, senzilles creacions d’estil mediterrani cuinades amb producte local, de temporada.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
Barcelona Restaurants Barcelona Fundació Miró Museu Picasso CCCB MNAC Museus Gastronomia On menjar avui
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?