GURMETITZATS

Nandu Jubany, os i carn

El cuiner celebra els deu anys de l'Sport Hotel Hermitage, a Andorra, amb un menú de 'hits'

fcasals37038628 nandu jubany170125175619

fcasals37038628 nandu jubany170125175619
fcasals37038608 nandu jubany170125175645

/

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'os partit de vaca fa pensar: no sabem si és d'una pota dreta o d'una esquerra, de la tracció davantera o de la posterior. El que és segur és que Nandu Jubany es va fracturar el braç "esquerre" en l'últim entrenament abans de córrer el Dakar, que el va fer baixar de la moto: "Aquest any ho vull tornar a intentar. L'hi he dit a l'equip. Ja no queda gaire per trencar".

Descartada l'opció caníbal de provar interiors del Nandu, es manté l'alernativa -més agradable i raonable- d'investigar la intimitat del bípede: moll amb ostres, un dels plats del menú especial que celebra els deu anys de l'Sport Hotel Hermitage & Spa a Soldeu, Andorra. És un banquet sense risc, a diferència de l'equilibri del cuiner sobre les dues rodes: el que serveixen al restaurant Origen són grans èxits, com els nyoquis de carbassa o el 'dashi' de gambes. El moll és una pista negra: només per a experimentats.

Notícies relacionades

Deu anys de l'hotel (i de la vivificant piscina exterior davant les pistes: banyadors davant roba d'esquí) i cinc del Nandu dirigint la gastronomia del grup: "Diàriament donem menjar a unes mil persones". Restaurants, pizzeria, borda a peu de remuntador. "M'agrada l'enrenou". Ja no esquia "per culpa dels genolls".

Aquest home és un trencaclosques, amb parts a Andorra, Singapur i Barcelona. Però el cap -sencer- pensa des de Calldetenes, des de Can Jubany.