LA RECEPTA TRADICIONAL
Canelons de pollastre de pagès rostit de Nandu Jubany
Nandu Jubany ens dóna la recepta tradicional d'aquest emblemàtic plat nadalenc

canelon-jubany
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- Un pollastre de pagès d’uns dos quilos
- Tres tomàquets madurs petitets i pelats
-Un gra d’all
- Dues cebes de Figueres petites
- Un manat d’herbes
- 75 ml de vi ranci
- 50 ml de conyac
- 25 ml d’oli d’oliva de 0,4º
- 100 g de pa de pagès en llesques gruixudes
- 125 ml de llet
Per a la beixamel:
-1 l de llet
- 40 g de farina
-40 g de mantega
- 50 g de ceba de Figueres
- Un rajolí de vi ranci
- Un rajolí de conyac
- Nou moscada acabada de ratllar
- 16 plaques de pasta d’ou bona
- 150 g de parmesà acabat de ratllar ben fi
- 25 g de mantega
ELABORACIÓ
Per al pollastre rostit:
1. Tallem l’au a quarts.
2. Posem el pollastre al foc en una cassola amb oli d’oliva i el greix del seu interior. L’anem rostint a poc a poc durant uns 40 minuts.
3. A continuació, hi afegim les cebes, els alls i les herbes, i ho seguim rostint tot fins que s’hagi daurat.
4. Hi afegim el tomàquet. Una vegada s’hagi begut tota l’aigua, el flamegem amb el conyac i el vi ranci. Deixem que es redueixi i hi afegim aigua de tant en tant, procurant que es dauri i no quedi sec (és molt important treure el greix sobrant). Quan estigui tendre, ho rectifiquem de sal i pebre.
5. El desossem i el trinxem amb la màquina de picar carn, juntament amb les verdures i una mica del suc de la cassola però procurant no posar-hi greix.
6. Acabem passant pa remullat amb la llet per fer més sucosa la farsa. Ho rectifiquem de sal i pebre.
Per a la beixamel:
1. Posem a bullir la llet.
2. En una altra cassola, hi posem la mantega i la ceba picada petita. Ho coem sense que agafi color, hi afegim la farina i ho daurem una mica. Hi afegim la llet calenta remenant amb un batedor perquè no hi quedin grumolls.
3. Ho deixem bullir lentament uns 10 minuts, hi afegim vi ranci i conyac, i deixem que bulli un parell de minutets més. Ho colem, hi afegim una mica de nou moscada i ho rectifiquem de sal i pebre blanc.
MUNTATGE I ACABAT DEL PLAT
1. Fem els canelons bullint bé la pasta perquè estigui al dente.
Notícies relacionades2. Els posem en una safata untada amb mantega i els cobrim amb la beixamel. Hi afegim el formatge ratllat i petits daus de mantega.
3. Els fiquem al forn uns 10 minuts a 220 graus. Quan estiguin daurats, els servim i hi aboquem per sobre el suc del rostit.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- MOBILITAT Controls a les carreteres gironines pel pont de l’1 de maig
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"