LA RECEPTA TRADICIONAL

Canelons de pollastre de pagès rostit de Nandu Jubany

Nandu Jubany ens dóna la recepta tradicional d'aquest emblemàtic plat nadalenc

canelon-jubany

canelon-jubany

2
Es llegeix en minuts
Nandu Jubany (Can Jubany)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- Un pollastre de pagès d’uns dos quilos

- Tres tomàquets madurs petitets i pelats

-Un gra d’all

- Dues cebes de Figueres petites

- Un manat d’herbes

- 75 ml de vi ranci

- 50 ml de conyac

- 25 ml d’oli d’oliva de 0,4º

- 100 g de pa de pagès en llesques gruixudes

- 125 ml de llet 

Per a la beixamel:

-1 l de llet 

- 40 g de farina 

-40 g de mantega

- 50 g de ceba de Figueres

- Un rajolí de vi ranci

- Un rajolí de conyac

- Nou moscada acabada de ratllar

- 16 plaques de pasta d’ou bona

- 150 g de parmesà acabat de ratllar ben fi

- 25 g de mantega 


ELABORACIÓ

Per al pollastre rostit:

1.    Tallem l’au a quarts.

2.    Posem el pollastre al foc en una cassola amb oli d’oliva i el greix del seu interior. L’anem rostint a poc a poc durant uns 40 minuts.

3.    A continuació, hi afegim les cebes, els alls i les herbes, i ho seguim rostint tot fins que s’hagi daurat.

4.    Hi afegim el tomàquet. Una vegada s’hagi begut tota l’aigua, el flamegem amb el conyac i el vi ranci. Deixem que es redueixi i hi afegim aigua de tant en tant, procurant que es dauri i no quedi sec (és molt important treure el greix sobrant). Quan estigui tendre, ho rectifiquem de sal i pebre.

5.    El desossem i el trinxem amb la màquina de picar carn, juntament amb les verdures i una mica del suc de la cassola però procurant no posar-hi greix.

6.    Acabem passant pa remullat amb la llet per fer més sucosa la farsa. Ho rectifiquem de sal i pebre.

Per a la beixamel:

1.    Posem a bullir la llet.

2.    En una altra cassola, hi posem la mantega i la ceba picada petita. Ho coem sense que agafi color, hi afegim la farina i ho daurem una mica. Hi afegim la llet calenta remenant amb un batedor perquè no hi quedin grumolls.

3.    Ho deixem bullir lentament uns 10 minuts, hi afegim vi ranci i conyac, i deixem que bulli un parell de minutets més. Ho colem, hi afegim una mica de nou moscada i ho rectifiquem de sal i pebre blanc.


MUNTATGE I ACABAT DEL PLAT

1.    Fem els canelons bullint bé la pasta perquè estigui al dente.

Notícies relacionades

2.    Els posem en una safata untada amb mantega i els cobrim amb la beixamel. Hi afegim el formatge ratllat i petits daus de mantega.

3.    Els fiquem al forn uns 10 minuts a 220 graus. Quan estiguin daurats, els servim i hi aboquem per sobre el suc del rostit.

Temes:

Cuiners