Selecció de pel·lícula

Si ets (o no) una estrella, aquests vuit restaurants són per a tu

Et proposem visitar els llocs que han disfrutat Bruce Springsteen, Steven Spielberg, Susan Sarandon, Barack Obama i Leo Messi aquests últims dies a Barcelona

Això és el que van sopar Springsteen, Obama i Spielberg a l’Amar de Barcelona

Quaranta-quatre restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

Si ets (o no) una estrella, aquests vuit restaurants són per a tu

Ricard Cugat

6
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Les últimes setmanes a Barcelona han sigut un anar i venir d’estrelles de la música (Bruce Springsteen), el futbol (Messi, Busquets i Alba), el cine (Steven Spielberg, Tom Hanks, Susan Sarandon, Kate Capshaw i Rita Wilson) i de la política (Barack Obama).

Cap s’ha volgut perdre la magnífica gastronomia de la ciutat i totes han disfrutat de valent a diversos restaurants. Aquí t’expliquem on han menjat i sopat per si et ve de gust anar-hi. Per si vols saber què se sent quan ets un ídol planetari i menges a dos queixos en aquests establiments.

Àbac

No es podrà dir que el Boss no té bon gust. Després de visitar l’Amar, es va quedar amb ganes de més. ¿I que més hi ha que un tres estrelles Michelin? Va baixar la muntanya del Tibidabo on estava allotjat (Grand Hotel La Florida) per quedar-se a les faldes, a l’avinguda del Tibidabo, on hi ha l’Àbac (per cert, un dels restaurants favorits a Barcelona de Martín Berasategui). Allà havia quedat amb Steven Spielberg i Michelle Obama. Els va rebre Jordi Cruz amb el seu habitual desplegament de tècniques i conceptes, cosa que el converteix en un malabarista tecnoemocional, alumne avançat de Rocas, Adriás, Dacostas i Adurizs. Així és l’Àbac.

Petit Comitè

Molt s’ha parlat de la (omni)presència de Bruce Springsteen a Barcelona, però aquests dies també s’ha mogut per la ciutat una altra estrella, en aquest cas de cine. Ni més ni menys que Susan Sarandon, que va ser una de les convidades al BCN Film Fest. L’actriu de ‘Thelma i Louise’ també és del morro fi, així que va saber escollir bé on asseure’s a menjar durant la seva parada a la capital catalana. Un dels llocs va ser Petit Comitè (potser perquè va llegir la nostra selecció de 17 restaurants perquè Springsteen, Spielberg, els Obama i els seus amics provin la cuina catalana), on es va fer una foto amb el xef, Carles Gaig, i la directora del restaurant, Fina Navarro (per cert, l’actriu va posar amb una de les roses de galeta i xocolata de l’obrador social de Tàrrega El Rosal). Gaig va rellevar el seu íntim amic Nandu Jubany al capdavant d’aquest restaurant, el primer cuiner del qual va ser Fermí Puig. És com en els relleus: el testimoni de la gran cuina catalana passa de mà en mà. L’esperit és el mateix: cuina catalana tradicional amb el refinament gaignià. Com a connexió, la coca de fuagràs caramel·litzat de Jubany, que queda a la carta a tall d’homenatge. Després de visitar-lo, aquesta és la crònica que va escriure Pau Arenós sobre Petit Comitè / Gaig Barcelona.

7 Portes

Una altra de les parades gastronòmiques de Sarandon a Barcelona va ser un dels restaurants més antics i emblemàtics de la ciutat. 7 Portes. Si un restaurant ven 100.000 racions d’arròs a l’any, de les quals 70.000 són de paella Parellada, és perquè aquí van al gra tant els clients com els cuiners, que el claven. Però aquí no només serveixen arrossos, sinó molts altres plats d’èxit que han convertit en una institució el 7 Portes.

Xalet de Montjuïc

Del Xalet de Montjuïc Sarandon se’n va anar amb gran sabor de boca. I també va deixar un gran sabor de boca a l’equip del restaurant, ja que fins i tot va entrar a la cuina per agrair el servei i el menjar que havia disfrutat. No és habitual que una estrella de Hollywood tingui aquests gestos, però segur que ho va fer encantada després de descobrir la gastronomia mediterrània d’aquest lloc, amb tocs creatius i bona matèria primera, i amb una vista panoràmica de Barcelona que fa caure de cul.


Amar

La gira europea de Bruce Springsteen no va començar a l’Estadi Olímpic de Barcelona, sinó uns metres més a baix, al restaurant Amar, i en companyia de la seva dona, Patti Scialfa, i les seves parelles amigues, els Obama i els Spielberg. Va fer la reserva José Andrés, que va dir al xef, Rafa Zafra, que era per a uns comensals «molt especials», tot i que no en podia revelar el nom. Al senyorial i imponent menjador de l’antic Ritz van disfrutar de la cuina de Rafa Zafra, tant que fins i tot Barack Obama va entrar a la cuina per dir al xef que havia tingut un dels millors sopars de la seva vida. La carta del restaurant té espai per a les brases, per al mar i muntanya (els pèsols amb tripa de bacallà; la carbonara de vieira i tòfona; les mongetes amb tonyina, i el caneló de cranca amb cruixent i suc de pollastre que serà un clàssic en cinc minuts), per a l’homenatge al Ritz, per a les ostres i per al caviar (¡el brioix!, ¡l’eriçó amb tàrtar de gambes!), que ha convertit en identitari, tant a l’Estimar de Barcelona com al de Madrid. Aquesta és la crònica de Pau Arenós sobre la seva visita a l’Amar.


Enigma

Messi, Busquets i Jordi Alba es van citar fa poc al restaurant Enigma, qui sap si per anar preparant el retrobament al vestuari del Barça la temporada que ve. En qualsevol cas, s’ho van passar en gran amb les sorprenents i originals creacions d’Albert Adrià, que ha reobert l’establiment amb una carta d’alta cuina amb pizzes, pasta, flam i pollastre a l’ast d’una altra manera. De l’ahir, conserva als plats l’expressió màxima de la cuina tecnoemocional i la decoració i l’arquitectura. Aquests són els plats que es poden provar a l’Enigma.


Terraza Martínez

Notícies relacionades

Divendres, dia del seu primer concert a Barcelona, Springsteen no va voler menjar gaire lluny de l’Estadi Olímpic, així que va escollir, en companyia dels seus inseparables Obama i Spielberg, un dels restaurants de referència de la muntanya de Montjuïc. Terraza Martínez. Els arrossos sobresurten a la carta d’aquest restaurant amb vista al mar i a la ciutat que aquest 2023 celebra el seu 10è aniversari. Així es menja a Terraza Martínez.


Botafumeiro

Només fa falta veure els ullets que posa Max Weinberg, bateria de l’E Street Band de Bruce Springsteen, quan dirigeix la seva mirada a la safata de postres de Botafumeiro. En aquesta marisqueria clàssica de Gràcia fundada el 1975, el nord-americà va oblidar les baquetes per les temptacions d’una carta a la qual no falten cloïsses vives, llagosta, gambes de Palamós, arròs caldós amb llamàntol, mitjana DO Ternera Rubia Gallega i pastís de Santiago. Motius més que suficients per dedicar-los un redoblament de tambors en el pròxim concert.