Mos potent

Bar Veraz, tapes elegants i saboroses

Pedro Tassarolo, el nou xef del restaurant de l’Hotel Barcelona Edition, al costat del mercat de Santa Caterina, imprimeix caràcter als platillos per compartir d’arrel mediterrània

Bar Veraz, tapes elegants i saboroses
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Segon capítol de Bar Veraz. Aquest té a veure amb el bon relleu al capdavant del restaurant de l’Hotel Barcelona Edition (avinguda de Francesc Cambó, 14). Pedro Tassarolo substitueix Sebastián Mazzola i Sussie Villarico, que han muntat la gelateria Arigato, i ha renovat la carta amb platillos mediterranis per compartir elaborats amb els productes del veí mercat de Santa Caterina.

Un dels seus ‘hits’ és la bomba de botifarra amb maionesa picant però sense passar-se. Un mos amb molt sabor que resumeix bé el treball d’aquest xef que havia passat pels fogons d’El Bulli i Mugaritz.

Malgrat l’escenari elegant i modern d’aquest menjador a peu de carrer, que també podria servir com a escenari d’un restaurant amb estrella Michelin, i malgrat el bagatge professional del xef, no hi ha pretensions en la proposta gastronòmica de Bar Veraz, més enllà d’un bon producte i una bona execució, sempre amb algun toc personal del cuiner.

Braves, albergínia rostida, ‘ratatouille’...

S’han d’anotar les patates braves, que porten una salsa casolana amb allioli que genera pura addicció, i no és estrany perquè amb porta tres textures d’all (confitat a baixa temperatura, cru i laminat fregit) i una salsa harissa casolana amb pebrots rostits, tomàquet secs deshidratats i alguns de picants com a pebre i caiena. L’albergínia rostida d’aires orientals és per emmarcar: amb mató, parmesà, créixens i llimona marroquina. I el ‘ratatouille’ amb amaniment d’herbes enamoraria el pitjor enemic de les verdures i les hortalisses; bon maneig dels condiments i altres ingredients (julivert, alfàbrega, farigola, ratlladura de llimona, tàperes, all...) per a un plat tan rodó com la cassola en què arriba a la taula.

També destaquen el tàrtar de tonyina vermella marinada amb salsa de pebre de piparra, llard de porc ibèric i rovell d’ou de guatlla, el pop amb oli de pebre vermell fumat, all confitat, puré cremós d’api, fonoll cruixent i amanida d’espàrrecs, i la ‘dry aged rib-eye’, una peça de costella amb salsa ‘chimichurri’.

Notícies relacionades

Tot això es pot acompanyar amb els vins del seu notable celler, alguns dels quals es poden prendre a copes. El preu mitjà ronda els 40 euros.

Per cert, Tassarolo també dirigeix els fogons de The Roof, al terrat situat a la 10a planta de l’hotel, on canvia de registre i serveix un dels millors ‘street food’ asiàtics de la ciutat, recordant potser els seus viatges al llunyà continent: ‘bao’ de porc ibèric, pollastre fregit coreà, ’ssam’ d’enciam de tonyina vermella... Allà també serveixen el ‘brunch’ de cap de setmana.