Adreces suculentes
Els millors restaurants d’Osona per llepar-se’n els dits a cada mos
Et recomanem aquestes adreces al cor de Catalunya
Els millors restaurants per descobrir la cuina catalana
Girona, la vall del Llémena i Olot, tres parades gurmet

El huevo en dos cocciones de Can Fortuny, en Centelles. /
No només a les grans ciutats es couen grans coses. També fora d’elles pots trobar llocs d’allò més interessants. Passa, per exemple, al cor de Catalunya. Ho hem comprovat nosaltres mateixos en aquests establiments: aquí tens els millors restaurants d’Osona per llepar-se’n els dits a cada mos.

Arròs d’espardenyes de Can Jubany. /
Can Jubany (Calldetenes)
Diu Nandu Jubany: «Fa anys vam decidir que faríem la millor cuina catalana, ni la tombarella cap endavant ni el triple salt mortal cap enrere. El que sabem fer, fer-ho molt bé». Com el caneló de pollastre amb rossinyols i tòfona estival. Saps quants n’ha venut des que va obrir el 1995? T’ho expliquem en aquesta crònica de Can Jubany.

El menjador de Can Fortuny, a Centelles, Osona. /
Can Fortuny (Centelles)
Gerard Fortuny, de 27 anys, s’atreveix amb l’alta cuina tranquil·la a Centelles (Osona). Després d’haver-se foguejat amb Nandu Jubany amb només 17 («volia saber què era el món laboral») i haver passat per Els Brancs, per Andreu Genestra, per la Torre del Remei o per per Come, ha muntat aquest restaurant que, resumeix el xef, proposa «sabors tradicionals reinterpretats. Un encreuament de Gaig amb El Bulli». Així és Can Fortuny.

Un dels plats de L’Horta. /
L’Horta (Tavertet)
Jordi Coromina es distingeix per una cuina amb hortalisses i l’amable xoc entre ingredients. Sens dubte, la seva és una veu per seguir. Per escoltar-la, has de dirigir els teus passos al restaurant L’Horta.
Ca l’Ignasi (Collsacabra)
Notícies relacionadesAl Collsacabra, Ignasi Camps i Laia Cano s’aparten de les ordres del mercat i ofereixen plats amb discurs. Això és el que cuinen –i diuen– a Ca l’Ignasi.
El Ferrer de Tall (Vilanova de Sau)
El Ferrer de Tall existeix des de fa més de 50 anys. I aquesta longevitat diu molt i bé de la feina que duen a terme en aquest bar de poble en què fan menú del dia. Així és .
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- Tempesta judicial i política L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Adéu als insectes: aquesta és la planta que has de posar a casa teva
- Un informe recent Koldo, Ábalos i Cerdán: així reconstrueix l’UCO 12 anys d’una relació que va derivar en presumpta trama de corrupció
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Consell Nacional Junts es compromet a «aprofitar» la «debilitat» de Sánchez després de la caiguda de Cerdán i obre la porta a retirar el seu suport al PSOE