Pasta divina
Una recepta de macarrons de cardenal per dir amén
Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) prepara així aquest platàs que serveix al Contraban i amb el qual et senyaràs

La pasta és un dels ingredients més útils a l’hora de cuinar. Fàcil de fer i encara més fàcil de menjar, és un dels productes més agraïts per la seva versatilitat.
En mans d’Alain Guiard es pot convertir en un plat excels. El xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant ho demostra amb aquesta recepta de macarrons de cardenal que serveix al Contraban, a l’Hotel Wittmore. Un platàs per dir amén que suma una gran multitud de feligresos. Per això no s’atreveix a treure’ls de la carta, no sigui que l’excomuniquin.
Per a la salsa bolonyesa
Ingredients per a 4 persones
400 g de carn picada
400 g de secret ibèric
240 g de ceba de Figueres picada
40 g de pastanaga en ‘brunoise’
1 all
Mitja branca de farigola
120 g d’oli oliva suau
400 g de tomàquet triturat
400 g de fons de vedella
Sal
Pebre negre
Pebre vermell fumat
Elaboració
Saltegeu la carn picada i les verdures a foc molt fort.
Afegiu-hi la farigola, el tomàquet triturat i el fons de vedella i que faci xup-xup durant més d’una hora a foc lent.
Marqueu el secret a la paella prèviament assaonat i empolvorat amb pebre vermell fumat de La Vera.
Per a la salsa beixamel de parmesà:
Ingredients
400 g de nata que cal reduir a la meitat en un cassó a foc lent
5 g de mantega
5 g de farina
100 g de llet
40 g de parmesà ratllat
Elaboració
Feu el ‘roux’ amb la mantega i la farina, i afegiu-hi la llet fins que es faci bé la beixamel.
En una batedora, afegiu la nata reduïda i el parmesà, tritureu-ho i reserveu-ho (cal una quantitat suficient per posar-ne a la part superior dels macarrons).
Per als macarrons
Ingredients
200 g de macarrons
1,5 l d’aigua salada
Elaboració
Bulliu els macarrons i acabeu-los amb la salsa al forn durant dos minuts.
Finalització
Poseu el formatge parmesà sobre els macarrons i gratineu-los.
Abans de servir-los, afegiu-hi una mica de salsa ‘demi-glace’ per sobre, julivert picat i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
Temes:
- Jaume Miralles serà el nou director general d’IA del Govern
- Malalties ultrarares Un jove amb síndrome SAVI millora gràcies a un fàrmac contra el lupus
- Més d’un milió de catalans prenen Diazepam i altres ansiolítics
- Deduccions fiscals El ‘BOE’ confirma una nova deducció de fins a 340 euros en el teu IRPF: així pots beneficiar-te d’aquesta ajuda
- L’Apartur promou la "xivatada" anònima
- Pàrquing lliure Aparcar gratis a Barcelona: aquestes són les zones sense àrea verda
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Òbit Mor Robert Redford als 89 anys
- ACTUALITAT BLAUGRANA Més futbol gratis des del balcó: el Barça-Getafe, també al Johan Cruyff
- Negociació en marxa El Govern admet el xoc amb Hisenda pel finançament i defensa que Catalunya ha de recaptar el 100% de l’IRPF