Pasta divina
Una recepta de macarrons de cardenal per dir amén
Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) prepara així aquest platàs que serveix al Contraban i amb el qual et senyaràs

La pasta és un dels ingredients més útils a l’hora de cuinar. Fàcil de fer i encara més fàcil de menjar, és un dels productes més agraïts per la seva versatilitat.
En mans d’Alain Guiard es pot convertir en un plat excels. El xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant ho demostra amb aquesta recepta de macarrons de cardenal que serveix al Contraban, a l’Hotel Wittmore. Un platàs per dir amén que suma una gran multitud de feligresos. Per això no s’atreveix a treure’ls de la carta, no sigui que l’excomuniquin.
Per a la salsa bolonyesa
Ingredients per a 4 persones
400 g de carn picada
400 g de secret ibèric
240 g de ceba de Figueres picada
40 g de pastanaga en ‘brunoise’
1 all
Mitja branca de farigola
120 g d’oli oliva suau
400 g de tomàquet triturat
400 g de fons de vedella
Sal
Pebre negre
Pebre vermell fumat
Elaboració
Saltegeu la carn picada i les verdures a foc molt fort.
Afegiu-hi la farigola, el tomàquet triturat i el fons de vedella i que faci xup-xup durant més d’una hora a foc lent.
Marqueu el secret a la paella prèviament assaonat i empolvorat amb pebre vermell fumat de La Vera.
Per a la salsa beixamel de parmesà:
Ingredients
400 g de nata que cal reduir a la meitat en un cassó a foc lent
5 g de mantega
5 g de farina
100 g de llet
40 g de parmesà ratllat
Elaboració
Feu el ‘roux’ amb la mantega i la farina, i afegiu-hi la llet fins que es faci bé la beixamel.
En una batedora, afegiu la nata reduïda i el parmesà, tritureu-ho i reserveu-ho (cal una quantitat suficient per posar-ne a la part superior dels macarrons).
Per als macarrons
Ingredients
200 g de macarrons
1,5 l d’aigua salada
Elaboració
Bulliu els macarrons i acabeu-los amb la salsa al forn durant dos minuts.
Finalització
Poseu el formatge parmesà sobre els macarrons i gratineu-los.
Abans de servir-los, afegiu-hi una mica de salsa ‘demi-glace’ per sobre, julivert picat i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
Temes:
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Succés Mor tirotejat un home en un portal del carrer de Consell de Cent a Barcelona
- Debat al Parlament El president Salvador Illa crida a un pacte sobre infraestructures per afrontar la mobilitat i el creixement econòmic
- Un gran projecte Així serà el nou Liceu Mar: 210 funcions anuals, restaurant amb vistes i 47 milions de pressupost
- Fort correctiu al jutge Peinado El Suprem rebutja la intenció del jutge Peinado d’imputar Bolaños en el cas Begoña al no apreciar cap indici de delicte
- Nou cicle republicà ERC exigirà un mínim de 50 militants i un 3% d’avals per constituir-se en corrent intern