Pasta divina

Una recepta de macarrons de cardenal per dir amén

  • Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) prepara així aquest platàs que serveix al Contraban i amb el qual et senyaràs

Una recepta de macarrons de cardenal per dir amén

Ferran Imedio

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La pasta és un dels ingredients més útils a l’hora de cuinar. Fàcil de fer i encara més fàcil de menjar, és un dels productes més agraïts per la seva versatilitat.

En mans d’Alain Guiard es pot convertir en un plat excels. El xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant ho demostra amb aquesta recepta de macarrons de cardenal que serveix al Contraban, a l’Hotel Wittmore. Un platàs per dir amén que suma una gran multitud de feligresos. Per això no s’atreveix a treure’ls de la carta, no sigui que l’excomuniquin.

Per a la salsa bolonyesa

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de carn picada

  • 400 g de secret ibèric 

  • 240 g de ceba de Figueres picada

  • 40 g de pastanaga en ‘brunoise’

  • 1 all

  • Mitja branca de farigola

  • 120 g d’oli oliva suau

  • 400 g de tomàquet triturat

  • 400 g de fons de vedella

  • Sal

  • Pebre negre

  • Pebre vermell fumat 

Elaboració

  1. Saltegeu la carn picada i les verdures a foc molt fort.

  2. Afegiu-hi la farigola, el tomàquet triturat i el fons de vedella i que faci xup-xup durant més d’una hora a foc lent.

  3. Marqueu el secret a la paella prèviament assaonat i empolvorat amb pebre vermell fumat de La Vera.

Per a la salsa beixamel de parmesà:

Ingredients

  • 400 g de nata que cal reduir a la meitat en un cassó a foc lent

  • 5 g de mantega

  • 5 g de farina 

  • 100 g de llet 

  • 40 g de parmesà ratllat

Elaboració

  1. Feu el ‘roux’ amb la mantega i la farina, i afegiu-hi la llet fins que es faci bé la beixamel.

  2. En una batedora, afegiu la nata reduïda i el parmesà, tritureu-ho i reserveu-ho (cal una quantitat suficient per posar-ne a la part superior dels macarrons).

Per als macarrons

Ingredients

  • 200 g de macarrons

  • 1,5 l d’aigua salada

Notícies relacionades

Elaboració

  • Bulliu els macarrons i acabeu-los amb la salsa al forn durant dos minuts.

Finalització

  1. Poseu el formatge parmesà sobre els macarrons i gratineu-los.

  2. Abans de servir-los, afegiu-hi una mica de salsa ‘demi-glace’ per sobre, julivert picat i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.