Bones pràctiques
Cinc receptes dolces i saludables per fer amb els més petits
Descobreix com disfrutar de postres saboroses que podràs fer amb els reis de la casa sense renunciar al sabor

Cada vegada donem més importància a una alimentació saludable i nutritiva en el nostre dia a dia i en el dels nostres fills, a qui intentem conscienciar que és fonamental per al seu creixement una dieta completa en què no faltin les vitamines i els productes de temporada i en què hem de mantenir lluny els greixos saturats –llaminadures, brioixeria industrial...–, que solen encantar a tots aquells que es confessen «llaminers».
No obstant, portar una dieta sana no implica renunciar al sabor i us descobrim alternatives tan saludables com delicioses perquè els més petits de la casa disfrutin d’una cosa dolça i alhora nutrient i ideal per al dia a dia.
Aquí teniu cinc receptes molt senzilles per fer amb els més petits a casa:
‘Cookies’ de civada i xocolata
Les galetes són l’‘snack’ més consumit al pati i per berenar. Una alternativa saludable són les galetes sense sucre, de civada i llavors de cacau. Amb tan sols tres ingredients, els teus fills disfrutaran d’una opció sana, senzilla i deliciosa.
Ingredients
Ingredients
1 tassa de civada
2 plàtans
Xips de cacau
Elaboració
ElaboracióÉs tan senzill que podràs fer partícips els més petits de la seva preparació. Només hauràs de picar el plàtan, afegir-hi la tassa de civada i els xips de cacau, fer boletes amb la massa i ficar-les al forn uns 15 minuts.
Dònuts sans
Una dolça temptació per a adults i nens. La bona notícia és que, en tan sols 20 minuts, podrem tenir una apetitosa alternativa que no té res a envejar als dònuts tradicionals.
Ingredients
2 pomes al forn
1 mandarina
2 ous
60 g de qualsevol fruit sec molt
Canella, al gust
Elaboració
ElaboracióPassa per la batedora tots els ingredients, i afegeix la barreja a un motllo de silicona amb forma de dònut. Enforna durant 20 minuts, i una vegada estiguin temperats, decora amb els ‘toppings’ que més us agradin: xips de cacau, fruita, crema d’ametlla o cacauet*, els teus fills no tornaran a demanar dònuts industrials.
Gelats de fruita sense sucre
És pràcticament impossible resistir-se a aquesta versió de gelats, l’ingredient principal dels quals ha de ser la fruita preferida dels nostres fills. T’oferim una versió alternativa als típics gelats ensucrats i plens de greixos trans.
Ingredients
1 mango
2 taronges o préssecs*
1 iogurt
Alvocat
Elaboració
ElaboracióBarreja i tritura tots els ingredients i afegeix-los a un motllo de silicona amb forma de gelat, congela’ls durant almenys 6 hores i ¡disfruta!
‘Muffins’ de poma i civada
Perfectes per esmorzar o berenar i molt senzilles de preparar amb infants. ¡Esponjosos, senzills i exquisits!
Ingredients
80 g de flocs de civada integral
200 ml de llet animal/vegetal
75 ml d’oli de coco
2 ous
180 g de farina de civada integral
16 g de llevat en pols
100 g de poma
Elaboració
Barregeu en un bol la llet i l’oli de coco, afegiu-hi els flocs de civada i reserveu-ho mitja hora. En un altre bol, bateu els ous i preescalfeu el forn a 180º. Afegiu-hi la barreja de flocs i bateu-ho. Tamiseu la farina i el llevat i afegiu-ho a poc a poc, sense deixar de barrejar. Finalment, poseu-hi la poma trossejada i repartiu-la per tota la massa. Col·loqueu la barreja als motllos per a ‘muffins’ i enforneu-ho durant 35 minuts. Deixeu-los refredar sobre una reixeta i ¡a la boca!
Barretes de cereals, xocolata i fruita seca
Una opció formidable perquè els infants portin un refrigeri a l’escola amb ingredients sans. Es fan en uns cinc minuts, a més, aporten vitamines, minerals i molta energia.
Ingredients
90 g de mantega
90 g de mel
225 g de flocs de civada
60 g de nous picades
2 cullerades de sèsam
2 cullerades de coco ratllat
Una mica de canyella
Una mica de sal
Xocolata negra per fondre
Elaboració
En una olla, posem la mantega i la mel i remenem fins que la mantega es desfaci. Ho retirem del foc i hi afegim els flocs de civada, les nous, el sèsam, el coco ratllat, la canyella i la sal. Cobrim una safata per a forn amb paper vegetal i hi aboquem la preparació obtinguda. Ho enfornem durant 20-30 minuts a 190ºC, fins que es dauri.
Notícies relacionadesHo deixem refredar i ho tallem en barretes.
Finalment, fonem xocolata al microones o al bany maria i submergim les barretes fins a la meitat. Deixem assecar-ho sobre paper vegetal i ¡a punt!
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- L’escola d’hostaleria deixarà de fer classes a partir de l’estiu
- Guardiola, a prop de firmar el divorci
- Entrevista amb Anna Bacardit Càncer de mama metastàtic amb menys de 30 anys: «Mai em vaig trobar malament, per això no ho esperava»
- Successos Tres detinguts per atracar un banc a Camarles