Recepta fàcil

Ketty Fresneda, finalista de ‘MasterChef 6’, fa així el ‘risotto’ de foie-gras i xiitake

  • La televisiva xef elabora un plat de temporada que alegrarà els paladars més exigents

Ketty Fresneda, finalista de ‘MasterChef 6’, fa així el ‘risotto’ de foie-gras i xiitake
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La televisiva Ketty Fresneda, finalista de ‘MasterChef 6’, juga amb el ‘risotto’ per fer un plat de temporada amb el foie-gras, un producte del qual Espanya és el quart productor europeu (Castella i Lleó, Navarra, País Basc, Catalunya i Aragó en són els principals elaboradors) i el segon consumidor del continent.

La xef proposa aquesta recepta fàcil per alegrar els paladars més exigents.

Ingredients

  • 4 vasos d’arròs

  • 12 vasos de caldo de verdures

  • 4 brins de safrà

  • 1 vas de vi blanc

  • 300 g de foie-gras fresc

  • 40 g làmines de formatge parmesà

  • 300 g de bolets xiitake

  • 1 cullerada de mantega

  • Pebre negre

  • Coriandre fresc picat

  • Sal

Notícies relacionades

Elaboració

  1. Escalfeu el caldo en un cassó, d’una banda i, alhora, piqueu molt bé la ceba.

  2. Poseu una cassola al foc amb una miqueta d’oli i, quan estigui ben calent, ofegueu-hi la ceba juntament amb els bolets xiitake.

  3. Mediu l’arròs i poseu-lo a la cassola juntament amb el safrà, la sal i el pebre al gust. Deixeu-lo fregir 2 minuts i poseu-hi el vas de vi sense parar de remenar.

  4. Afegiu-hi el caldo a poc a poc i continueu remenant. Recordeu anar-ne afegint de forma progressiva, és a dir, afegir-ne més així que l’arròs el vagi consumint.

  5. Mentre l’arròs està coent-se (uns 20 minuts), prepareu el formatge fent-ne làmines i encenalls, utilitzant un ratllador.

  6. Quan el ‘risotto’ estigui llest, afegiu-hi el parmesà ratllat, el coriandre i la mantega, alhora que es continua remenant l’arròs.

  7. Finalment, fer el foie-gras en una altra paella, aproximadament un minut per cada costat.

Presentació

  1. Col·loqueu el foie-gras per sobre del ‘risotto’.