Recepta fàcil
Ketty Fresneda, finalista de ‘MasterChef 6’, fa així el ‘risotto’ de foie-gras i xiitake
La televisiva xef elabora un plat de temporada que alegrarà els paladars més exigents
La televisiva Ketty Fresneda, finalista de ‘MasterChef 6’, juga amb el ‘risotto’ per fer un plat de temporada amb el foie-gras, un producte del qual Espanya és el quart productor europeu (Castella i Lleó, Navarra, País Basc, Catalunya i Aragó en són els principals elaboradors) i el segon consumidor del continent.
La xef proposa aquesta recepta fàcil per alegrar els paladars més exigents.
Ingredients
4 vasos d’arròs
12 vasos de caldo de verdures
4 brins de safrà
1 vas de vi blanc
300 g de foie-gras fresc
40 g làmines de formatge parmesà
300 g de bolets xiitake
1 cullerada de mantega
Pebre negre
Coriandre fresc picat
Sal
Elaboració
Escalfeu el caldo en un cassó, d’una banda i, alhora, piqueu molt bé la ceba.
Poseu una cassola al foc amb una miqueta d’oli i, quan estigui ben calent, ofegueu-hi la ceba juntament amb els bolets xiitake.
Mediu l’arròs i poseu-lo a la cassola juntament amb el safrà, la sal i el pebre al gust. Deixeu-lo fregir 2 minuts i poseu-hi el vas de vi sense parar de remenar.
Afegiu-hi el caldo a poc a poc i continueu remenant. Recordeu anar-ne afegint de forma progressiva, és a dir, afegir-ne més així que l’arròs el vagi consumint.
Mentre l’arròs està coent-se (uns 20 minuts), prepareu el formatge fent-ne làmines i encenalls, utilitzant un ratllador.
Quan el ‘risotto’ estigui llest, afegiu-hi el parmesà ratllat, el coriandre i la mantega, alhora que es continua remenant l’arròs.
Finalment, fer el foie-gras en una altra paella, aproximadament un minut per cada costat.
Presentació
Col·loqueu el foie-gras per sobre del ‘risotto’.