Plat fàcil

Una recepta d’espaguetis que agradarà a tota la família

  • Roberto Colella, xef del restaurant italià homònim, proposa aquesta senzilla recepta que porta crema de pèsols, citronel·la i salmó fumat

Una recepta d’espaguetis que agradarà a tota la família
Es llegeix en minuts

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 400 g d’espaguetis

  • 350 g de salmó fumat

Per a la crema de pèsols

  • 150 g de ceba picada

  • 400 g de pèsols (van bé els congelats)

  • 2 branquillons de citronel·la

  • Sal i pebre al gust

  • 100 ml d’oli d’oliva

  • 300 ml de brou vegetal o aigua


Elaboració

  1. Piqueu la ceba i poseu-la en una cassola amb tres cullerades d’oli. Sofregiu-la fins que enrosseixi.

  2. Una vegada la ceba estigui enrossida, afegiu-hi els pèsols, mescleu-ho i cuineu-ho a foc fort durant 30 segons. A continuació, afegiu-hi el brou i bulliu-ho tres minuts a foc fort.

  3. D’altra banda, piqueu la citronel·la i prepareu una batedora. Complerts els tres minuts de cocció del brou, fiqueu tot el que hi ha a l’olla a la batedora juntament amb la resta de l’oli i la citronel·la, i tritureu-ho a màxima velocitat durant 2-3 minuts. Una vegada triturada la crema, filtreu-la per un colador tant fi com sigui possible perquè no quedin trossos de la citronel·la.

  4. Una vegada feta la crema, bulliu els espaguetis amb força aigua durant dos minuts menys del temps que marca el fabricant.

  5. Llavors, coleu la pasta i barregeu-la amb la crema de pèsols deixant que lligui amb els espaguetis (d’aquesta manera s’acabaran de coure). Just al final, afegiu-hi el salmó fumat tallat a tiretes i deixeu alguna peça per decorar.

Et pot interesar

Presentació

  1. Emplateu fent un niu amb la pasta i afegiu-hi unes tiretes més de salmó i un rajolí d’oli d’oliva.