idees 'al dente'
6 receptes per disfrutar de la pasta
Seleccionem sis maneres senzilles, divertides i saboroses de cuinar aquest producte universal
La pasta dona la felicitat. I no, no parlem de diners, sinó de plats que porten aquest producte universal. ¡Serà per varietat! Aquí recopilem sis receptes, però en podrien ser 600. No et robarem gaire temps... ni diners. Així que agafa la pasta i a disfrutar.
1. Nyoquis de patata a la mantega de sàlvia amb llimona i parmesà
«Els nyoquis mai es cuinen a soles. Família o amics es reuneixen per fer-los i menjar-los», expliquen Martín Marchese i Sebastián Alfonso, xefs del Santa Gula, sobre la recepta dels nyoquis de patata a la mantega de sàlvia amb llimona i parmesà.
2. ‘Pasta e patate’ de la ‘nonna’ Iolanda
«Aquesta recepta de la meva àvia defineix qui soc dins i fora de la cuina: respecte als ingredients i a les coses ben fetes», afirma Luca Marongiu, que va ser xef del desaparegut Zero Patatero, sobre la recepta de ‘pasta e patate’ de la ‘nonna’ Iolanda.
3. ‘Gnudi’ de ricota
«Aquest plat, d’aires italians, s’assembla a un que feia la meva mare quan era petit», recorda Nicolás Circo, xef del MensSana, sobre la recepta de ’gnudi’ de ricota.
4. Espaguetis amb sardinetes de llauna

Espaguetis amb sardinetes de llauna /
«Un plat amb un sol producte fresc: el ceballot. Tirem de fons d’armari: conserves i pasta, que és un ingredient sec. La sardineta pot ser substituïda per tonyina o anxova. Es procedeix exactament de la mateixa manera, donant ús a elements que es consideren residuals i que són de primera categoria, com els olis de les llaunes i l’aigua de coure la pasta», explica Pau Arenós sobre la seva recepta d’espaguetis amb sardinetes de llauna.
5. Pasta amb ragoût de pop

Pasta amb ragoût de pop /
«Aquest plat neix d’un viatge a Palerm i d’un sopar estiuenc a l’Osteria dei Vespri, on ens van servir ‘anelletti’ amb ‘ragù di polpo’. La plaça deserta i acabada de regar per alleujar la calor volcànica. Els ‘anelletti’ em van atrapar. Aquesta recepta amb tentacle és una manera d’atrapar aquella nit –un record– que se’n va anar», rememora Arenós quan li pregunten el perquè de la recepta de pasta amb ragoût de pop.
6. Ravioli de txangurro amb salsa americana

Raviolis de txangurro d’Eduardo Marchesi /
«Soc argentí i en una escapada a Euskadi amb el meu soci Ekaitz vaig menjar per primera vegada txangurro a la brasa. Ho recordo tot d’aquella primera vegada», explica el cuiner de Koska Taverna, Eduardo Marchesi, sobre aquesta recepta de ravioli de txangurro amb salsa americana.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Succés Mor tirotejat un home en un portal del carrer de Consell de Cent a Barcelona
- Debat al Parlament El president Salvador Illa crida a un pacte sobre infraestructures per afrontar la mobilitat i el creixement econòmic
- Un gran projecte Així serà el nou Liceu Mar: 210 funcions anuals, restaurant amb vistes i 47 milions de pressupost
- Fort correctiu al jutge Peinado El Suprem rebutja la intenció del jutge Peinado d’imputar Bolaños en el cas Begoña al no apreciar cap indici de delicte
- Nou cicle republicà ERC exigirà un mínim de 50 militants i un 3% d’avals per constituir-se en corrent intern