Pablo Ojeda, nutricionista, sobre la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "L'ordre importa més del que et penses"

El dietista revela l'ordre en què has de menjar cada macronutrient per evitar una mala digestió

Pablo Ojeda

Pablo Ojeda / Arxiu

2
Es llegeix en minuts
Luis Alloza

La nutrició s’ha convertit en una part fonamental perquè les persones puguin mantenir un bon estat de salut i prevenir malalties. Conèixer què menges i com ho fas és vital per seguir una alimentació equilibrada que proporcioni en tot moment els nutrients essencials que el cos necessita per funcionar correctament.

Els nutricionistes insisteixen en la importància de seguir hàbits alimentaris saludables des de ben joves per reduir el risc de patir malalties cròniques com la diabetis, la hipertensió o l’obesitat. No obstant això, moltes persones desconeixen la fórmula correcta per no cometre errors habituals a l’hora de menjar.

Un exemple molt comú: carn amb patates

Un dels acompanyaments més versàtils i apreciats a gairebé totes les gastronomies del món és, sense cap dubte, la patata. Aquest tubercle es pot cuinar de moltes maneres (bullit, al forn, fregit) i té un sabor únic que el converteix en el complement ideal per a una àmplia varietat de plats, com carns, peixos o verdures. A més, la patata és una font important de carbohidrats, vitamines i minerals.

Per exemple, molta gent acompanya un bon tall de carn amb patates. Aquesta combinació tan habitual pot causar un efecte negatiu en el cos només per l’ordre en què es consumeixen els aliments. Així ho explica el nutricionista Pablo Ojeda, que ha publicat un vídeo analitzant aquest hàbit. "Si menges sa però continues inflat, el problema no sempre és el que menges, sinó com ho menges. I no, no és només mastegar bé. L’ordre importa més del que et penses", explica el nutricionista, molt conegut per les seves intervencions a la televisió.

"Ho canvia tot"

Notícies relacionades

La inflor és un dels problemes persistents que pateixen milions de persones a Espanya i arreu del món, i no existeix un mètode específic per eliminar-la. "Moltes persones només es fixen en què mengen, però poques saben que l’ordre en què mengen els aliments pot canviar completament com respon el teu cos", afirma Ojeda.

El nutricionista assegura que "quan comences pels carbohidrats", la glucosa a la sang puja més ràpidament, però si comences per una verdura o una proteïna, el pic "es redueix". "Això t’ajudarà a reduir el greix abdominal amb molta més facilitat. Cal incloure greixos saludables com nous, alvocats o fermentats com els escabetxos, que milloren la teva digestió, les teves bacteris intestinals i els teus nivells de sucre", conclou.