Lactis de premi

Aquests són els 27 formatges espanyols inclosos a la llista dels millors del món

  • Les peces escollides aconsegueixen la distinció Super Gold, que només aconsegueixen 85 dels 4.078 formatges presentats als World Cheese Awards

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Als World Cheese Awards que s’han atorgat a Oviedo no només ha triomfat un formatge espanyol, el jaenès Olavidia (de cabra), elegit el millor del món, que només costa 10,15 euros la peça (uns 300 grams). També hi ha hagut unes altres 26 peces d’elaboradors nacionals que han aconseguit la distinció Super Gold. Una xifra que demostra l’altíssim nivell de les formatgeries del nostre país.

Els 250 jutges vinguts de diferents punts del globus han analitzat les 4.078 peces presentades a concurs. Els experts, distribuïts en 85 taules, van tenir en compte factors com la forma, l’olor, el tacte, el sabor, la presentació del producte i la dificultat d’elaboració.

Notícies relacionades

Després d’una primera tria (tocaven 47 formatges per taula), cada taula va triar un formatge amb la categoria de Super Gold (Súper Or). D’ells, 27 van ser espanyols (dos dels quals, per cert, es venen a Mercadona: La Reserva, de Queserías Entrepinares, a 10,90 euros el quilo, i Crema de Formatge Camembert, de Quesería Lafuente, a 9 el quilo).

Aquests són els 27 formatges espanyols distingits amb el guardó Super Gold en els World Cheese Awards del 2021, entre els quals hi ha també Olavidia.

  • La Reserva (Queserías Entrepinares)

  • Torta de Rufino (Hermanos Cuecas Morujo) 

  • Ovella Curat (Quesos Feijoo)

  • Unaiak (Lácteos de Karrantza)

  • Campo Rus amb All Negre (Quesera Campo Rus)

  • Camembeso (Lácteos Romero Peláez, Quesos y Besos)

  • Rulo de cabra amb mel 100 g Oh my cheese (Lácteas Cobreros)

  • Touza Vella – Vell (Touza Vella Queixería)

  • Crema de Formatge Camembert (Quesería Lafuente)

  • Río Vero (Quesos de Radiquero)

  • Pajarete Gran Reserva (Quesos Artesanos Pajarete)

  • Formatge Vell Artesà (Agroalimentaria Valle de los Molinos)

  • Formatge curat de barreja de cabra Payoya i ovella merina de Grazalema (Hermanos Mangana Macias)

  • Formatge Cabra Curat Orenga (Quesería Montesdeoca)

  • Formatge afuega’l pitu trapo rojo de Temia (Quesería artesana Temia)

  • Castillo Peñas Negras – Formatge d’ovella Anyenc (Artesanos Peñas Negras)

  • Formatge madurat de cabra ecològic (Industrias Lácteas Cerrón)

  • Savel (Airas Moniz)

  • Formatge Curat Enllardat Montes de Málaga (Agrupación de Ganaderos de los Montes de Málaga)

  • Gran Músic Cabra (Formatgeria Cal Músic)

  • El Buen Pastor de Oropesa (El Buen Pastor de Oropesa)

  • Formatge curat d’ovella al romaní (Quesería Artesanal Las RRR)

  • Formatge Curat 7 Lago (Lactomilk Canarias)

  • Olavidia (Lácteos Romero Peláez, Quesos y Besos)

  • Selectum Curat al Pebre Vermell (Grupo Ganaderos de Fuerteventura)

  • La Leze (Quesería La Leze)

  • Cañarejal Cremoso (Cañarejal)