LLET I TEMPS

La Teca: disfrutar a fons dels formatges

Eva Vila instrueix Pau Arenós sobre pastes toves i dures en un nou capítol de 'Cata Mayor'

140119 queso 16 9 / periodico

2
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

El novè capítol del web sèrie gastronòmica ‘Cata Mayor’ s’aparta de les receptes per endinsar-se, per primera vegada, en les elaboracions. ¿Quin producte transformat i antic venera l’ésser humà? El formatge. El formatge és llet i temps.

La Teca, que forma part de la botiga especialitzada en vins Vila Viniteca, Eva Vila al cap de l’any mou 400 varietats de l’aliment, cosa que conforma un olorós i riquíssim rebost.  A més de La Teca al carrer d’Agullers, els Vila amplien l’‘imperi’ formatger amb una segona botiga, aquesta, situada a L’Illa Diagonal. En els dos llocs, grans cambres emmagatzemen la riquesa làctia en vista dels clients, on rodes grans i petites o porcions maduren fins al moment òptim de consum.

Notícies relacionades

Eva Vila instrueix el periodista Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova. ¿És convenient menjar la crosta, es nota l’establia o la pastura durant la degustació, quins vins ajuden que l’experiència sigui extraordinària? Armada amb diferents instruments i amb guants, l’Eva obre, per exemple, un comté amb ¡dos anys de maduració!

A punt de finalitzar la primera temporada, ‘Cata Mayor’ ha revelat els trucs que els grans cuiners apliquen als plats populars: la truita de patates d’Al Kostat/Alkimia, els macarrons de Gaig, l’ensalada  de Tapas 24, el taco de Niño Viejo/Hoja Santa, el 'dim sum' de Kao Dim Sum, el tàrtar de Lomo Bajo/Lomo Alto, el 'nigiri' de Koy Shunka i la pizza de Frankie Gallo Cha Cha Cha).   

Tots els episodis de ‘Cata Mayor’

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada els seus trucs per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i gustosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensalada Russa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i el que fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petites bocades cantoneses.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el 'nigiri' perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.