El risc de soroll paralitza una altra pista a la Zona Franca

La instal·lació s’ubicaria al costat d’un centre sociosanitari que té 300 pacients

BCN deixa en suspens l’aprovació d’un complex d’11 terrenys de joc i demana mesures per assegurar que no molestarà el veïnat.

El risc de soroll paralitza una altra pista a la Zona Franca

jordi ribalaygue

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El soroll constant i fins ben entrada la nit és una de les problemàtiques que adverteixen els veïns que viuen al costat d’algunes instal·lacions de pàdel, que estan en ple auge a Barcelona. L’ajuntament ha deixat en suspens l’aprovació d’un projecte que una empresa ha presentat per fer caure quatre naus desocupades d’una antiga caldereria i uns tallers del passeig de la Zona Franca, i edificar-hi un complex amb nou pistes, incloses cinc de descobertes, i dues més sense sostre de pickletball, també esport de raqueta. Falta un informe preceptiu de la Generalitat i, a més, el consistori ha demanat a la promotora, FOI Investments, que esmeni l’estudi acústic per prevenir que hi hagi possibles molèsties.

El districte de Sants-Montjuïc explica que, entre altres peticions relacionades amb l’impacte sonor de l’espai, s’ha reclamat un pla que incorpori ajustos sobre les simulacions acústiques practicades sobre el centre de pàdel pendent de construcció. El govern local el considera "convenient", tenint en compte que el recinte serà colindant amb un centre sociosanitari i un bloc de vivendes dotacionals municipals.

La clínica Sant Antoni es troba des del 2008 a l’illa del barri de la Marina del Port on el club té pensat assentar-se. El centre assistencial no ha interposat al·legacions contra el futur equipament esportiu. En qualsevol cas, la direcció admet certa inquietud. "Sí que estem una mica preocupats per aquesta activitat, perquè tenim 300 pacients, molts d’ells dèbils i en estat de final de vida, una situació que els fa especialment vulnerables", manifesten. La residència diu que confia en el "criteri de l’ajuntament".

Barrera acústica

El projecte contempla mantenir el mur de tres metres d’altura que ja existeix perquè funcioni "com a barrera acústica" al davant del centre assistencial. Pretén així "minimitzar el possible impacte acústic". La promotora proposa també plantar "arbratge i vegetació" davant del recinte per aïllar el soroll encara més.

Notícies relacionades

Els estudis presentats al consistori estimen que s’arribaria a una forquilla de 52 a 56 decibels durant el matí i la tarda, quan "es podrien utilitzar totes les pistes", indica el document. En canvi, arribarien a ser-ne entre 45 i 47 a la nit. Un estudi incorporat al pla tramitat en el consistori aconsella cobrir quatre pistes amb "lones flexibles tensades", entre altres mesures.

El promotor preveu invertir 3,2 milions d’euros per crear el club. Destina 1,1 milions per comprar el terreny i 2,1 milions per a la construcció. Durant els primers 12 mesos d’obertura, confia a obtenir uns 20.500 euros de beneficis nets i elevar-los a 205.000 aproximadament a partir del quart any.