Campanya preelectoral

El PSC promet avançar el final de la reforma de la Rambla almenys tres anys

L’obra està prevista que acabi el 2030 i Collboni es compromet a fer que acabi abans que finalitzi el pròxim mandat el 2027

El PSC promet avançar el final de la reforma de la Rambla almenys tres anys

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès a acabar les obres de «transformació» de la Rambla en el pròxim mandat si es converteix en alcalde després de les eleccions municipals. En l’acte ‘El futur de Ciutat Vella’, que el PSC ha organitzat aquest diumenge i en el qual ha participat el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, l’alcaldable ha apostat per fer-ho sota el lideratge i supervisió d’un «comissionat específic».

El primer tram de la remodelació del passeig universal de la ciutat va començar l’octubre passat, amb un pressupost de 10 milions d’euros. La reforma es divideix en cinc etapes i es preveu que es pugui allargar fins al 2030. El govern municipal ha especulat amb la possibilitat d’ajuntar algunes de les fases de la rehabilitació per escurçar els terminis. En cas que es compleixi la promesa preelectoral dels socialistes, el final de la reforma s’avançaria tres anys perquè pogués acabar dins del pròxim mandat, que expirarà el juny del 2027.

Collboni ha explicat que vol convertir la Rambla de Barcelona en un nou eix cultural «perquè torni a ser el gran passeig de la cultura de la ciutat» i recuperar els incentius dels veïns perquè tornin a visitar-la, ha defensat. Ha avisat que aquesta transformació no només és física, sinó que requerirà replantejar «els usos, activitats i la concepció de la Rambla i recuperar-ne la idea central, que és la cultura de les flors, el mercat, els teatres i els artistes».

«Nou pacte a Ciutat Vella»

En paral·lel a la transformació de la Rambla, ha promès «tornar a fer un nou pacte a Ciutat Vella, com es va fer a finals dels anys 80, per reflotar, rellançar, i dignificar» la zona. Amb aquest objectiu, ha afirmat que s’estan duent a terme «tres operacions, que no es poden explicar del tot, però que estan en marxa» per impulsar l’activitat econòmica a la Via Laietana i evitar que estigui únicament vinculada al turisme, i convertir-la en un nou eix econòmic.

Notícies relacionades

Per aconseguir-ho, ha animat els socialistes a guanyar als districtes de la ciutat. Segons Collboni, el seu partit hauria «gestionat de manera diferent» fenòmens com els ’top manta’ i els bicitaxis si hagués governat a Ciutat Vella els últims mandats.

També ha situat entre els seus objectius «recuperar la sensació de seguretat, que s’ha de fer des de molts àmbits, com la intervenció social, la dinamització cultural i la política comercial i econòmica». Per tot això, ha considerat que Batlle és la persona més adequada per gestionar l’àmbit de la seguretat durant el pròxim mandat «perquè té la capacitat, l’experiència i el coneixement que necessita Ciutat Vella i Barcelona».