L'ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça negocia nous fitxatges contra rellotge

Cuadrado, Douglas, Koke i Reus són els noms que més sonen després de la decisió de la FIFA de ratificar la sanció que impedeix al club tancar noves incorporacions el 2015

Cuadrado, Douglas, Reus i Koke.

Cuadrado, Douglas, Reus i Koke. / AGÈNCIES / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

31 d'agost. Aquesta és la data màxima perquè el Barça tanqui la plantilla. I no solament la del 2014-1015, com la resta d'equips, també la de la pròxima temporada, després de ratificar la FIFA la sanció per irregularitats en el fitxatge de futbolistes estrangers menors d'edat que li impedeix incorporar nous jugadors "durant dos mercats consecutius complets a partir del pròxim període". És a dir, fins al gener del 2016.

Davant la possibilitat que el màxim organisme del futbol mundial mantingui la seva decisió, el club blaugrana ha portat a terme aquest estiu la renovació més àmplia dels últims anys. Han arribat sis cares noves --Ter Stegen, Bravo, Luis Suárez, Mathieu, Vermaelen Rakitic--, a les quals s'han de sumar les de Rafinha, repescat del Celta després de la seva cessió, i Masip, procedent del filial. En total, una inversió de 158 milions d'euros. Però gràcies a les sortides, sobretot les d'Alexis i Cesc, encara hi ha marge per invertir o per intentar tancar acords per a aquest any o per al que ve. Ara més que mai, Andoni Zubizarreta haurà de fer gala dels dots de negociació o de persuasió.

Ball de noms

Diversos noms han sonat les últimes setmanes. Amb immediatesa, el Barça necessita un defensa que ompli la banda dreta, entre altres motius perquè Alves té 31 anys i acaba el contracte el 2015, però també perquè és una posició que vol reforçar. En el punt de mira té Cuadrado, el colombià del Fiorentina, que és més que un lateral perquè va i ve per la banda sense descans. També ha temptejat el brasiler Douglas, que juga el Santos i és la via més barata. 

Notícies relacionades

Del panorama espanyol, hi ha un nom que sona amb especial força: Koke Resurrección. Aquest centrecampista de 22 anys és un dels pilars del millor Atlètic dels últims temps i, per a molts, el relleu perfecte de Xavi. Però Xavi no se n'ha anat i Koke va decidir rebutjar l'oferta i no moure's del Calderón. "Va ser difícil dir-li no al Barça, però això és casa meva. No era el moment de marxar", va al·legar.

També interessa Marco Reus, la joia del mercat europeu. El davanter, de 25 anys, té contracte amb el Borussia Dortmund fins al 30 de juny del 2017, però la seva clàusula de rescissió el 2015 serà de 25 milions d'euros. Igual que el club blaugrana, el Bayern Munic, el Madrid i el Manchester United segueixen els seus passos.