L'ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça no podrà fitxar fins a l'hivern del 2016

La Comissió d'Apel·lació de la FIFA ratifica la sanció per infraccions relacionades amb el traspàs de jugadors menors

El club blaugrana, que només disposa d'11 dies per tancar noves incorporacions, recorrerà davant el TAS

Façana de la nova Masia del Barça, a Sant Joan Despí.

Façana de la nova Masia del Barça, a Sant Joan Despí. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El Barça té 11 dies per tancar fitxatges, ja que no podrà incorporar nous jugadors fins al gener del 2016. La Comissió d'Apel·lació de la FIFA ha decidit rebutjar els recursos interposats pel Barça i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i ha confirmat les sancions imposades per la Comissió Disciplinària per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors estrangers menors de 18 anys.

Així, l'entitat que presideix Josep Maria Bartomeu no podrà inscriure jugadors tant a nivell nacional com internacional durant dos períodes de traspassos consecutius complets a partir del pròxim període d'inscripcions (gener del 2015), ja que la Comissió d'Apel·lació havia concedit suspesa la sanció arran de l'apel·lació. A més, haurà de pagar una multa de 450.000 francs suïssos i regularitzar la situació dels futbolistes menors d'edat en un termini de 90 dies.

Notícies relacionades

El club ja ha anunciat, a través d'una nota de premsa, que seguirà "defensant els seus interessos davant les màximes instàncies jurídiques esportives, en aquest cas el TAS". "El Barcelona no pot compartir de cap manera una resolució que atempta contra l'esperit de la nostra Masia, un exemple de formació acadèmica, humana i esportiva reconeguda mundialment", afegeix el comunicat.

Per la seva part, la RFEF ha estat multada amb 500.000 francs suïssos i té un termini d'un any perquè modifiqui el seu marc regulador i el sistema de transferència internacional de menors vigent.