L'ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça lliga Douglas per al 2015 per sis milions d'euros

El lateral dret jugarà cedit un any al São Paulo, segons ha revelat el president del club brasiler

Douglas Pereira celebra un gol durant un partit amb el São Paulo.

Douglas Pereira celebra un gol durant un partit amb el São Paulo. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

La decisió de la FIFA de ratificar la sanció imposada al Barça per irregularitats en el fitxatge de futbolistes estrangers menors d'edat, que impedeix al club incorporar nous jugadors "durant dos mercats consecutius complets a partir del pròxim període" (fins al gener del 2016), ha obligat l'entitat que presideix Josep Maria Bartomeu a canviar d'estratègia. I el primer exemple és el fitxatge de Douglas Pereira, procedent del São Paulo, que segons sembla està tancat tot i que encara no s'ha fet oficial.

Però Douglas no s'incorporaria immediatament a la disciplina del Camp Nou. Segons el president del club brasiler, Carlos Miguel Aidar, el lateral dret ja és jugador blaugrana per una xifra que ronda els sis milions d'euros, però "el Barcelona el cedirà un any al São Paulo", que té el 60% dels drets del futbolista (l'altre 40% correspon a l'empresa Traffic). "L'acord és total, només falta posar-ho per escrit", ha dit Aidar.

Notícies relacionades

La sanció no afecta l'actual mercat de fitxatges i totes les operacions que es realitzin fins al 31 d'agost estan permeses, inclosa la cessió, una fórmula que permet evitar el càstig. I el pròxim juliol, Dani Alves, que encara té un any de contracte, cediria a Douglas el seu lloc al Barça, que estudia altres incorporacions com la Cuadrado, Koke i Reus.