Espectacles

Temporada de tardor 2022 als teatres de Badalona: dates i obres que es representaran

  •  ‘L’Oreneta’, protagonitzada per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, obrirà el cicle el 23 de setembre al Teatre Zorrilla

Temporada de tardor 2022 als teatres de Badalona: dates i obres que es representaran

Ayuntamiento de Badalona

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona Cultura estrenarà aquest divendres, 23 de setembre, la nova temporada escènica amb el drama contemporani ‘L’Oreneta’. Escrita des de les entranyes per Guillem Clua i dirigida per Josep Maria Mestres, l’obra, que es representarà al Teatre Zorrilla, és un al·legat contra el terror i la intolerància.

«Un crit d’alerta per reivindicar que tothom pugui estimar qui vulgui i com vulgui: lliurement, sense prejudicis i sense por», defineixen des de l’Ajuntament de Badalona.

‘L’Oreneta’ explica la història de la senyora Amèlia, una professora de cant que rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare, morta recentment.

Aviat es descobreix que la cançó elegida, ‘L’Oreneta’, té «un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista que va patir la ciutat l’any anterior», comenten.

Aquest recital escènic està protagonitzat per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz i «compta ja amb les entrades gairebé esgotades», assenyalen des del consistori.

Funcions d’octubre

Aquest primer títol de la temporada el seguiran al Teatre Margarida Xirgu, el primer cap de setmana d’octubre, dues adaptacions shakespearianes. D’una banda, el dissabte 1 d’octubre, tindrà lloc una adaptació de ‘Macbeth’ escrita per Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí: ‘La mala dicció’, tota una al·legoria sobre el poder de la paraula i el deliri de la imaginació.

I d’altra banda, el diumenge 2 d’octubre Egos Petits –la branca familiar de la companyia Egos Teatre–, porta ‘Tot esperant en Will’, un esbojarrat musical shakespearià per als nens que fan un retrat humorístic de la condició humana.

Complementarà a l’octubre l’epopeia íntima i alhora social ‘El pes d’un cos’, de la dramaturga i directora Victoria Szpunberg. «Un espectacle rotund i poderós que passa per la tria escenogràfica temes com l’envelliment, la dependència i les cures per explicar-nos la història de l’Olga, una filla (Laia Marull) en qui recau tota la responsabilitat de cuidar el seu pare», comenten des del consistori.

També a l’octubre, aterrarà a Badalona l’obra ‘El pes d’un cos’, de Victoria Szpunberg (el 14 d’octubre al Teatre Zorrilla).

Més obres al novembre i al desembre

Fins a finals de novembre, els teatres badalonins acolliran: ‘M’haurieu de pagar’, de Jordi Prat i Coll (el 4 de novembre al Teatre Margarida Xirgu); ‘Maquinaigües’, de la companyia La Tresca i la Verdesca (el 6 de novembre al Teatre Margarida Xirgu); ‘Nunca digas de este culo no comeré’, de la companyia Les Badiu (el 12 de novembre al Teatre Margarida Xirgu); ‘Silencio’, de Juan Mayorga (el 19 de novembre al Teatre Zorrilla); ‘Tempus fugit’, de la companyia Màgic Empenta (el 20 de novembre al Teatre Blas Infante); ‘Les Cotton’, de la companyia Anita Maravillas (el 27 de novembre al Teatre Blas Infante); ‘Els colors de Duc Ellington’, de Girona Jazz Project i Cascai Teatre (25 de novembre al Teatre Zorrilla).

Al desembre arribarà el torn de: ‘Monopoli’, de Mar Monegal (el 2 de desembre al Teatre Margarida Xirgu); ‘Una teràpia integral’, de Cristina Clemente i Marc Angelet (el 3 de desembre al Teatre Zorrilla); ‘Imbécil’, d’Alex O’Dogherty (el 4 de desembre al Teatre Blas Infante); concert de la Big Band de l’Escola de Música Moderna de Badalona (el 16 de desembre al Teatre Margarida Xirgu); ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de la companyia La Calòrica (el 17 de desembre al Teatre Zorrilla); ‘Soc una nou’, de Zoom-Zoom Teatre (el 18 de desembre en el Teatre Margarida Xirgu) i un concert de valsos i danses de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (el 23 de desembre al Teatre Zorrilla).

Les entrades dels espectacles es poden comprar a la web del Teatre Zorrilla o a taquilla el mateix dia de la funció de 18 h a 20 h.

Filmets torna a l’exclusivitat

Del 21 al 30 d’octubre, el Teatre Zorrilla acollirà la 48a edició del Festival Filmets de Badalona. Una edició que reprèn el format exclusivament presencial per a la secció oficial i «recupera l’esperit de sempre» oferint projeccions diàries al Zorrilla en sessions temàtiques.

Notícies relacionades

Les entrades continuaran sent de lliure accés, però les persones que vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament a la web del festival de curtmetratges.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona