El tomàquet cherry protagonitza la ruta gastronòmica de Viladecans al juliol

El tomàquet cherry protagonitza la ruta gastronòmica de Viladecans al juliol

Ayuntamiento de Viladecans

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tomàquet cherry serà el protagonista de Viladecans durant aquest mes de juliol. La Cooperativa Agrícola i el Gremi d’Hostaleria de Viladecans, amb l’impuls de l’ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat, organitzen la Ruta Gastronòmica del Cherry de Viladecans, en la qual deu restaurants oferiran dues receptes cada un, de creació pròpia, a la seva carta i menú. Catorze comerços de la ciutat també formen part d’aquesta ruta i comercialitzaran el tomàquet de quatre productors durant tota la temporada.

Els jardins de Magdalena Modolell van acollir dijous passat la festa d’inici d’aquesta ruta. Els ciutadans que s’hi van acostar van poder disfrutar d’un tast de les vint propostes culinàries, en les quals aquest petit tomàquet era l’ingredient principal. Les tapes van estar maridades amb la cervesa artesana de The Rolling Beer i refrescos. La festa va ser amenitzada amb la música del grup de versions de pop rock espanyol 37 grados.

Els comensals de la ruta gastronòmica podran degustar torrades d’alvocat, salmó, formatge feta i tomàquet cherry; iogurt de tomàquet amb sardina fumada, alfàbrega i tomàquet cherry, o ‘éclair’ farcit de carabassó, maionesa de tonyina i tomàquet cherry. Mingo Morilla, president del Gremi d’Hostaleria, destaca «l’estreta col·laboració entre els establiments i cuiners en aquesta iniciativa, per fer una proposta gastronòmica valorant els productes de la ciutat».

El cherry de Viladecans, producte únic

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la ciutadania compri i consumeixi aquesta fruita, per impulsar així la producció local i de proximitat. El cherry es cultiva al parc agrari del Baix Llobregat i és un dels productes estrella dels camps viladecanencs per la seva qualitat. El cherry ha passat a ser el cultiu principal de la zona, «ja que s’ha adaptat molt bé a les característiques agràries», segons detallen fonts municipals.

Segons Mingo Morilla, «ens hi impliquem per orgull, és un producte nostre i de gran qualitat, forma part de la cuina i la cultura valorar productes tan nostres. També ens hi impliquem per carinyo: la zona agrària forma part del paisatge de la ciutat i és una sort tenir aquest producte a les nostres cuines». A més, es tracta d’un cultiu amb una llarga producció, que va des del maig fins al desembre.

Notícies relacionades

La distribució del cherry aposta per la sostenibilitat, ja que es fa en capses de cartró i lliure de plàstics, apunten des del consistori viladecanenc. Cada restaurant participant en la ruta gastronòmica té un distintiu a la porta de l’establiment i una icona del cherry junt amb els plats que el porten.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans