Grups locals

Neix Perifèrica, la primera associació de músics de Viladecans

Neix Perifèrica, la primera associació de músics de Viladecans

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’acaba de constituir la primera associació de músics locals a Viladecans (Baix Llobregat). Es tracta de Perifèrica, una entitat formada per prop d’un centenar d’artistes que «han vist la necessitat d’agrupar-se per donar un impuls a les bandes locals i potenciar la seva visibilitat». Perifèrica es va presentar dissabte passat, 17 de juny, durant una de les celebracions del Dia Internacional de la Música que la mateixa entitat va organitzar de manera conjunta amb l’ajuntament.

Alguns dels seus integrants van instal·lar unes carpes al parc de Can Xic i a la plaça d’Europa per donar-la a conèixer als ciutadans i per captar socis que vulguin participar en totes les activitats que tenen previst dur a terme. «Només aquell dia ja van rebre deu peticions de persones interessades a formar-ne part. La finalitat és que sigui una associació oberta a tota la ciutadania, no només a músics, perquè entre tots es pugui crear una xarxa musical potent a Viladecans», assenyalen des de l’ajuntament.

L’entitat va sorgir a partir del concert solidari que s’organitza durant per Reis, en el qual els músics participants van decidir que «volien implicar-se més a fons en la cultura de la ciutat per donar un impuls als creadors de música de Viladecans». Es van reunir i van decidir formar aquesta associació, integrada en gran manera per músics de mitjana edat que toquen a bandes sobretot de rock. Així, una de les seves primeres accions és intentar que joves, dones i músics d’altres estils formin part també de Perifèrica.

Notícies relacionades

Segons paraules de David Villa, vocal de la junta, «volem potenciar i donar a conèixer el que fa la gent jove, perquè és molt bona, però solen presentar les seves creacions a través de les xarxes i els falta l’oportunitat de fer música en públic». En aquest sentit, també tenen previst fer formacions sobre temàtiques que puguin interessar els músics i dur a terme una campanya al setembre a instituts i escoles perquè la joventut hi pugui participar.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans